POBEDA JE OBAVEZNA: Rukometaši večeras protiv Katara u odlučujućem meču za plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva

V. N.

17. 01. 2023. u 08:30

VREME na Svetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj brzo leti. Rukometaši nemaju vremena da tuguju zbog poraza od Nemačke (33:34), jer ih već večeras (20.30) u trećem kolu grupe E očekuje duel sa neugodnim Katarom.

ПОБЕДА ЈЕ ОБАВЕЗНА: Рукометаши вечерас против Катара у одлучујућем мечу за пласман у четвртфинале Светског првенства

Foto: Profimedia

"Orlovi" su svesni da do kraja druge runde ne smeju da gube bodove, tako da pobedom moraju da stave tačku na prvi krug. Tim pre što se rezultat iz duela sa ekipom Valera Rivera prenosi u grupu 3 druge faze šampionata.

- Teško je izgubiti onakvu utakmicu sa Nemačkom na samom kraju, ekipa se borila svih 60 minuta. Imali smo svoje prilike, iako su Nemci vodili tokom čitavog susreta. Gledajući video sa utakmice, ne mogu a da ne kažem da sam nezadovoljan određenim sudijskim odlukama, ali ta utakmica je za nas već prošlost, od juče ujutru fokusirani smo samo na Katar. Već posle duela sa "pancerima" posalali smo igračima video-snimke Katara, kako bi preusmerili misli sa Nemačke i bili u svojim glavama usredsređeni samo na današnjeg rivala - ističe za sajt RSS selektor Toni Đerona.

Primetno je da naša selekcija u drugom poluvremenu igra bolje u odbrani nego u prvih 30 minuta. Španac konstatuje da su neke situacije stvar taktike, ali i primećuje da postoji i mogućnost psihičke barijere kod igrača, jer preemotivno ulaze u meč zato što im je i te kako stalo da ostvare što bolji rezultat:

- U drugom poluvremenu smo bili u minusu od pet golova, pa smo uspeli da se vratimo u igru. Našli smo svoju agresivnost u odbrani u poslednjih 15 minuta utakmice. Tada se i Cupara istakao sa nekoliko ključnih odbrana koje su nam mnogo pomogle. To nam je dalo mogućnost da trčimo malo više, ali nam je nedostajalo još barem dva minuta do potpunog preokreta. Uradili smo detaljnu analizu i izvući ćemo pouke iz ove utakmice.

Đerona i te kako hvali igrače Katara, koji će kao i oni biti motivisani da u drugu rundu uđu sa dva boda.

- Veoma dobro poznajem njihove igrače. Sa mnogima sam radio u Kataru, napredovali su. Tada su to bili mladi igrači, dok su sada okosnica reprezentacije. Njihova najjača snaga je timska igra. Za ovo SP pripremali su se od avgusta prošle godine, biće vrlo teško pobediti ih, ali ja verujem u ovu ekipu i pokazali smo da možemo sa svima da se nosimo i svakoga da pobedimo. I preksinoć smo bili blizu pobede. Borbenost i kvalitet Srbije su neupitni - naglašava Đerona.

Bogdan Radivojević ističe da svi žale što nisu osvojili makar bod protiv Nemačke, ali i da nemaju vremena da gledaju unazad:

- Vreme ne možemo da vratimo. Dobro je to što je sve na nama, da i dalje imamo šansu da ostvarimo naš cilj, a to je plasman u četvrtfinale. Moramo da se izdignemo iz ove situacije, da protiv Katara pokažemo koliko smo jaki kao ekipa. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri