SAMO ZDRAVLJE DA POSLUŽI: Rukometaši Srbije počeli pripreme za Svetsko prvenstvo

S. K.

26. 12. 2022. u 22:00

KADA obuku trenerku Srbije, zaborave na umor. Rukometaši su u SC Fudbalskog saveza u Staroj Pazovi počeli pripreme za Svetsko prvenstvo od 11. do 29. januara u Poljskoj i Švedskoj.

САМО ЗДРАВЉЕ ДА ПОСЛУЖИ: Рукометаши Србије почели припреме за Светско првенство

FOTO: RSS

"Orlovi" se nadaju da će ih mimoići povrede i bolesti, jer kada su zdravi, mogu da pobede svaku selekciju na planeti.

- Prvu nedelju ćemo iskoristiti da vidimo u kakvom su stanju igrači, neke da odmorimo, druge da testiramo. Svi željno iščekujemo ovaj turnir u nadi da ćemo biti u boljem zdravstvenom stanju nego na Evropskom šampionatu u Mađarskoj. Ovi momci, kada su zdravi, mogu da pobede bilo koga i zato je prioritet da svi budu što spremniji. Ne opterećujemo se rezultatom, ali je cilj iskoristiti ono što Svetsko prvenstvo pruža, a to je prilika da se obezbede kvalifikacije za Olimpijske igre - ističe za sajt RSS selektor rukometaša Toni Đerona.

Toni Đerona/Foto: D. Milovanović

Kormilar Srbije je i pre prve prozivke znao da neće moći da računa na igračke iz nemačkog prvenstva, koji će im se pridružiti 1. januara. Ipak, to nije nimalo pokvarilo atmosferu u ekipi.

- Fenomenalan je osećaj! Ubeđen sam da svako od nas jedva čeka da dođe ovde, da se družimo, da igramo i predstavljamo našu zemlju, jer od toga nema ništa lepše. Klupski i reprezentativni rukomet se ne mogu porediti, koliko god da smo umorni, za Srbiju uvek ima snage i želje - ističe Miloš Orbović.

Naša selekcija se 5. januara seli u Švedsku, gde će odigrati dve prijateljske utakmice sa jednim od domaćina šampionata i aktuelnim evropskim prvakom. Potom "orlovi" idu u Katovice, gde će na SP 13. igrati sa Alžirom, 15. sa Nemačkom i 17. sa Katarom. Prve tri selekcije nastaviće takmičenje u drugoj rundi.

Ilić: Umor se zaboravlja

KAPITEN "orlova" Nemanja Ilić je prvi put na pripreme reprezentacije došao 2013.

- Ovo će mi biti četvrto SP. Bilo je drugačije na početku nego sada. Bio sam mlad, bez velike minutaže... Sada mora da se vodi računa o svemu, da se više posvetim ekipi. Ali, osećaj je uvek sjajan. Kada dođemo ovde svi zaboravljamo na umor i najvažnije je da nas povrede zaobiđu i da budemo spremni za SP. Krećemo u nove izazove - ističe za sajt RSS Ilić.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJSRAMNIJA ODLUKA U ISTORIJI SPORTA: Nameštali trku, svi diskvalifikovani (VIDEO)