"MORA I MOŽE BOLJE" Selektor odbojkašica Santareli nije zadovoljan igrom, ali bar su rezultati dobri

S. R.

28. 09. 2022. u 09:54

IGROM niko nije zadovoljan, pobedi i novim poenima "na mišiće" se ne gleda u zube, jer to je ono što se jedino računa i piše.

МОРА И МОЖЕ БОЉЕ Селектор одбојкашица Сантарели није задовољан игром, али бар су резултати добри

FOTO: OSS

Drugi meč na Svetskom prvenstvu i preokret protiv Bugarske (3:2) u holandskom Arnemu, bio je pravi psihološki test za odbojkašice pred nastavak takmičenja na planetarnoj smotri.

Naše dame juče ceo dan provele su u putu, promenile lokaciju i preselile se u Lođ.

Tamo im slede još tri utakmice u nastavku grupne faze. Naredni izazov očekuje ih sutra sa selekcijom Nemačke (16.00), potom u petak sledi Kazahstan (13.00), a u subotu SAD (19.00). Podsetimo, prve četiri selekcije idu u narednu rundu.

- Na ovom nadmetanju svaki meč je veoma važan. U Poljskoj nas očekuju tri bitna okršaja. Sigurno da iz svakog možemo da naučimo nešto, baš kao i iz ova dva. Nisam zadovoljan igrom koju smo prikazali, ali rezultatom jesam. Pozitivno je to što smo pobedili - smatra selektor Danijele Santareli.

Zato, pet setova sa Bugarskom i skoro dva i po sata provedenih na parketu pokazali su da nijedan rival ne sme da se potceni.

- Na SP moramo da igramo najbolju odbojku, sada to mislim više nego ikad. Svaki tim želi da pobedi. Bugarke nisu imale šta da izgube. Zato su bile opuštene i dale sve od sebe - naglasio je Italijan.

Lagane pobede, ubedljive, nisu imperativ, zato Bjanka Buša kaže da je dobro to što su odigrale i jednu "tesnu" utakmicu u grupi.

- Bitno je zato što nas očekuju teže utakmice. Nije dobro dobiti sve maksimalnim rezultatom, jer to posle skupo može da nas košta. Drago mi je da smo u najbitnijim poenima bile najbolje i prelomile meč. Ovo je bila dobra lekcija za nas. Preostaje nam još deset mečeva ukoliko dođemo do finala. Idemo korak po korak - zaključila je Bjanka Buša. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri