DŽORDŽ FORMAN NEGIRAO OPTUŽBE: Nekadašnjeg boksera optužuju za seksualno zlostavljanje od pre 45 godina

Novosti online

27. 08. 2022. u 18:04

BIVŠI svetski šampion u boksu u teškoj kategoriji Džordž Forman (73) optužen je za seksualno zlostavljanje dve žene 1970-ih godina, prema tužbama podnetim u Sjedinjenim Državama.

ЏОРЏ ФОРМАН НЕГИРАО ОПТУЖБЕ: Некадашњег боксера оптужују за сексуално злостављање од пре 45 година

Foto: Printskrin Youtube Jeff Jackson

Prema rečima žena, upoznale su Formana dok su bile devojčice, nakon što su njihovi očevi – koji su se bavili boksom – postali saradnici borca koji je najpoznatiji po svom kultnom meču "Grmljavina u džungli" sa Muhamedom Alijem 1974.


Jedna od žena tvrdi da ju je Forman navodno seksualno napao kada je imala 15 godina. U drugoj tužbi se navodi da je silovao ženu dva puta, kada je imala 15 i 16 godina. Među tvrdnjama u jednoj od tužbi je i to da je Foreman tadašnjem detetu rekao da će njen otac izgubiti posao ako ona tada izađe u javnost sa svojim optužbama.

Forman je oštro negirao optužbe i napisao je u saopštenju optužbe da je žrtva kampanje iznude.

- Tokom proteklih šest meseci, dve žene su pokušavale da iznude milione dolara od mene i moje porodice. One lažno tvrde da sam ih seksualno zlostavljao pre više od 45 godina 1970-ih - izjavio je bivši bokser.

- Uporno i kategorički poričem ove optužbe. Ponos koji imam zbog svoje reputacije znači mi isto koliko i moji sportski uspesi, i neću se plašiti neosnovanih pretnji i laži. Ne želim probleme, ali ni ne bežim od njih - rekao je Forman.

Žene, koje su sada u šezdesetim godinama, traže odštetu od bivšeg boksera, koji se u svojoj karijeri takođe proslavio asortimanom roštilja koji nose njegovo ime. U jednom trenutku je procenjeno da je zarađivao 4,5 miliona dolara mesečno na vrhuncu globalne popularnosti roštilja.

Vesti o dvostrukim tužbama dolaze nakon što je u Kaliforniji primenjen zakon iz 2020. kojim je ukinut rok zastarelosti koji je ranije ograničavao ljude da podnesu građanske tužbe u vezi sa starim optužbama za seksualno zlostavljanje.

Forman se smatra jednim od najvećih boksera teške kategorije u istoriji. Osvojio je zlatnu olimpijsku medalju 1968. pre nego što je osvojio prvu svetsku titulu kada je nokautirao prethodno neporaženog Džoa Frejzera u drugoj rundi borbe 1973. godine.

Izgubio je pojaseve od Alija oko godinu i po dana kasnije, ali je povratio VBA i IBF titule u teškoj kategoriji više od dvadeset godina kasnije kada je pobedio Majkla Murera u 45. godini i time postao najstariji svetski šampion u ovoj kategoriji u istoriji "plemenite veštine".

Forman se povukao iz profesionalnog boksa 1997. nakon poraza od Šenona Brigsa pred njegov 49. rođendana, a karijeru je završio sa skorom 76-5.

BONUS VIDEO: Navijači Partizana na Malti
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REVANŠ ALBANCIMA OD GROBARA I DELIJA: Ovo se na EURO 2024 desilo dan nakon što se veličala velika Albanija (FOTO)