DOLIJAO JE: "Ukrajinski Konor Megregor" izbačen iz UFC-a jer je lažirao statistiku, a sada je napravio još gori prekršaj

Novosti online

24. 08. 2022. u 16:01

ULTIMEJT fajt šampionat (UFC) je prilično popularan u svetu, a neki bi u njega da uskoče i "preko reda", služeći se nedozvoljenim sredstvima.

ДОЛИЈАО ЈЕ: Украјински Конор Мегрегор избачен из УФЦ-а јер је лажирао статистику, а сада је направио још гори прекршај

Foto Profimedia

To bi bar moglo da se kaže za jednog ukrajinskog borca, koji više nije član UFC-a jer je iz njega izbačen, a sada i uhvaćen u dopingu.

Askar Možarov je samo jednom nastupio u Ultimejt fajt šampionatu, izgubio je 4. juna tehničkim nokautom od Amerikanca Alonsa Menfilda, a ove sedmice ga je suspendovala sportska komisija američke savezne države Nevade, jer je u njegovom uzorku, koji je dao upravo posle pomenute borbe, pronađena zabranjena metabolička supstanca.

On je "suspendovan do daljnjeg", a disciplinsko saslušanje biće održano u septembru.

Međutim, to nije jedini problem u koji je Askar Možarov upao.

Ovaj Ukrajinac je, naime, izbačen iz UFC-a kada se saznalo da je predočio lažnu statistiku svojih borbi, sakrivši onu koju je imao pod drugim imenom.

Tvrdio je prvo da ima učinak 25-7, potom 25-12, a trenutno je to "spalo" na 15-14.

Kako se nedavno branio, za sve je kriv "neko drugi".

- Na početku karijere nisam se čak ni borio u MMA mečevima, već sam imao neke polu-profesionalne duele. Nisam znao da će se i oni računati. Isprva sam se, inače, borio pod imenom koje sam imao od rođenja, ali onda je u moj život ušao očuh i ja sam promenio i ime i prezime. Eto, to je ta konfuzija - objasnio je Možarov, koji se isprva borio pod imenima Artur Sadkov i Artur Sadakov.

U MMA krugovima je još poznat i kao "ukrajinski Konor Megregor", zbog tetovaža koje podsećaju na one koje ima čuveni UFC borac.

Bonus video: Kad je u halu ušao vojni orkestar, "grobari" i "delije" zagrmeli kao jedan!

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)