A 32 GODINE POSLE TATINE MEDALJE... Angelina Topić: Ovo nisam očekivala ni u najluđim snovima!

Novosti online

21. 08. 2022. u 22:30

ANGELINA Topić, naša mlada atletičarka, oduševila je Srbiju sjajnim nastupom na Evropskom prvenstvu u Minhenu, ali ni sama nije sanjala podvig koji je ostvarila.

А 32 ГОДИНЕ ПОСЛЕ ТАТИНЕ МЕДАЉЕ... Ангелина Топић: Ово нисам очекивала ни у најлуђим сновима!

Instagram / Dragutin Topic

Podsetimo, iako ima samo 17 godina, Angelina Topić je osvojila bronzanu medalju na šampionatu Evrope.

- Znam da to kažem svaki put, ali zaista, ovaj put stvarno nemam reči, rekla je mlada srpska atletičarka Angelina Topić nakon osvajanja odličja u skoku u vis na šampionatu Evrope.

- Ovo nisam očekivala ni u najluđim snovima, ali evo desilo se, napisali smo istoriju, hvala svima koji su bili uz mene, mom klubu, ministarstvu omladine i sporta, Atletskom savezu, Olimpijskom komitetu i sponzorima, izjavila je ćerka legendarnog Dragutina Topića.

Ona je u Minhenu osvojila bronzu tačno 32 godine posle zlata koje je njen otac osvojio na šampionatu u Splitu 1990. godine.

Zapravo, Dragutin Topić je prvak Evrope postao 31. avgusta, a Angelina je do medalje došla u deset dana "ranijem termionu".

Podseitmo, u veliko finale kontinentalnog šampionata ova 17-godišnjakinja, rođena 26. jula 2005, ušla je kao deveta od 13 finalistkinja kada se računaju lični rekordi, ali u nedelju uveče je, iako najmlađa i iako autsajder po dosadašnjim ostvarenjima, nestvarno skakala i osvojila medalju.

Bonus video: Kad je u halu ušao vojni orkestar, "grobari" i "delije" zagrmeli kao jedan!

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)