ŽREB ZA EVRO-KUPOVE: Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina, Železničar, Jedinstva i Spartak saznali šta ih čeka na međunarodnoj sceni

Novosti online

28. 06. 2022. u 17:41

SRPSKI odbojkaški klubovi saznali su šta ih čeka na međunarodnoj sceni u sezoni 2022/2023.

ЖРЕБ ЗА ЕВРО-КУПОВЕ: Црвена звезда, Партизан, Војводина, Железничар, Јединства и Спартак сазнали шта их чека на међународној сцени

foto: EPA

Liga šampiona


U Evropskom radiodifuznom centru (BCE) u Luksemburgu danas je obavljen žreb kvalifikacija za Ligu šampiona 2023. u obe komnkurencije. Odbojkašice Crvene zvezde igraće u 1. kolu kvalifikacija protiv finskog Polki Kusama. Prvi meč će se odigrati 19. oktobra u Beogradu, a revanš 26. oktobra u Finskoj. Odbojkaši Vojvodine NS seme iz Novog Sada igraće u grupnoj fazi Lige šampiona 2023.

U konkurenciji odbojkašica biće odigrana dva kola

KUP CEV 2023.


U konkurenciji odbojkašica, Železničar iz Lajkovca će igrati u šesnaestini finala Kupa CEV protiv nemačkog Šverina (14. i 21. decembar), dok će Partizan u konkurenciji odbojkaša igrati u šesnaestini finala (9. i 16. novembra) protiv pobednika duela između nemačkog Heršinga i poražene ekipe iz 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Crvena zvezda će u 1. kolu Kupa CEV 2023. igrati protiv poražene ekipe 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona Mladost Brčko (BIH) – Lindaren Amrisvil (SUI), dok će Radnički doo iz Kragujevca u 1. kolu Kupa CEV 2023. igrati protiv poražene ekipe iz 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Utakmice 1. kola su na programu 12. i 19. oktobra.  

Kup izazivača 2023.


U konkurenciji odbojkašica, Jedinstvo iz Stare Pazove će igrati u šesnaestini finala Kupa izazivača (14. i 21. decembar) protiv pobednika dvomeča 1. kola Brusno (SVK) – Rigas (LAT). Ub će u 1. kolu igrati protiv kiparskog Apolon Limasola, dok će TENT u 1. kolu igrati protiv rumunskog Rapida iz Bukurešta. Mečevi 1. kola će se odigrati 23. i 30. novembra.

Odbojkašice Partizana će igrati u BVA Kupu, a pobednik će u 1. kolu Kupa izazivača igrati protiv belgijskog Šalu Šepel Lez Erlemona.

Odbojkaši Spartaka iz Subotice igraće u BVA Kupu, a pobednik će u 1. kolu Kupa izazivača (12. i 19. oktobra) igrati protiv norveškog Vikinga iz Bergena.

BONUS VIDEO: Ko su najtrofejniji teniseri na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024