OBOREN REKORD KOJI JE DRŽAO ŠUMAHER: Nekadašnji dvostruki šampion sveta na uličnoj trci u Bakuu ušao u istoriju Formule 1 (FOTO)

Novosti online

12. 06. 2022. u 11:43 >> 14:05

MIHAEL Šumaher suvereno je godinama držao rekord za vozača Formule 1 koji je proveo najviše godina u putujućem cirkusu virtuoza na četiri točka.

ОБОРЕН РЕКОРД КОЈИ ЈЕ ДРЖАО ШУМАХЕР: Некадашњи двоструки шампион света на уличној трци у Бакуу ушао у историју Формуле 1 (ФОТО)

FOTO: EPA

Nekadašnji svetski šampion u Formuli 1 Fernando Alonso startovao je na Velikoj nagradi Azerbejdžana čime je ušao u istoriju "najbržeg cirkusa".

Španac iz redova Alpine postao je pilot sa najdužim stažom u Formuli 1. Prvu trku odvezao je u Australiji 2001. godine za Minardi, pre 21 godinu, tri meseca i osam dana otkako je premijerni put bio na startu.

Time je prestigao legendarnog Mihaela Šumahera, čija je karijera trajala tačno 21 godinu i tri meseca.

Podsetimo, Nemac se povukao iz Ferarija 2006. godine pa se vratio četiri godine kasnije s Mercedesom da bi vozio do 2012. Alonso je iz Formule 1 otišao 2018. godine, tokom kojih se okušao u Indi karu, a vozio je i reli Dakar, kao i 24 časa Le Mana.

Do kraja aktuelne sezone dvostruki šampion sveta (2005. i 2006.) ima priliku da obori još jedan rekord - 2. oktobra prestići će Kimija Rajkonena kao vozač sa najviše trka u istoriji. Finac ima 349 startova a Alonsu će, ako ne propusti nijednu trku do tada, Velika nagrada Singapura biti 350.

BONUS VIDEO: Brzo voze i dobro zarađuju - Da li je šamion Formule 1 prvi i po plati?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)