DENA VAJT O BORBI FJURIJA I NGANUA: To je gubljenje vremena!

Novosti online

04. 05. 2022. u 23:52

PREDSEDNIK UFC-a Dena Vajt otpisao je mogućnost ugovaranja borbe bokserskog šampiona i MMA prvaka.

ДЕНА ВАЈТ О БОРБИ ФЈУРИЈА И НГАНУА: То је губљење времена!

Foto: EPA

Već neko vreme, šuška se o potencijalnoj borbi između Tajsona Fjurija i Frensisa Nganua. Njih dvojica su znali da se upuste u prozivke putem društvenih mreža, a sve se podiglo na viši nivo pre desetak dana.

"Kralj cigana" pobedio je Dilijana Vajta u meču na Vembliju i odbranio VBC titulu u teškoj kategoriji, a "Predator" se našao u ringu neposredno nakon borbe, odmah do Fjurija. Oba teškaša izrazila su želju za međusobnim obračunom te su spominjali kombinovana pravila u kojima bi možda boksovali koristeći MMA rukavice.


Pogledajte kako je to izgledalo:


Nema sumnje kako su Dena Vajt i ostali čelnici UFC-a bili besni zbog takvog poteza Nganua. Kamerunac je UFC-ov prvak teške kategorije i trenutno odbija potpisati novi ugovor, ako mu promocija ne dopusti da nastupa u boks mečevima. Najjača svetska MMA organizacija za sada nije voljna udovoljiti njegovim željama, a Frensis može jednostavno pričekati sledeću godinu kada mu ugovor ističe. Uzevši u obzir da je povređen i da svakako neće moći nastupati do kraja ove godine, ne radi se o prevelikom problemu za njega.

Šta prvi čovek UFC-a misli o svemu tome?

Kamerunac će nastaviti insistirati na ubacivanju klauzule kojom mu se dopuštaju izleti u "plemenitu veštinu", a da li će se dve strane na kraju dogovoriti, vrlo je upitno. Čini se kako predsednik UFC-a trenutno nema ambiciju pristati na Frencisove zahteve, a potencijalni meč Nganua i Fjurija prokomentarisao je u svom stilu.
''Oni pričaju o tome svemu, ali ljudi, Fjuri je najbolji boker na svetu, jedan je od najboljih ikad. Pogledajte tipove koje je pobedio i kojom lakoćom je to uradio. Ne znam, videćemo šta će se dogoditi, ali ne volim mečeve u kojima borci prelaze iz jednog sporta u drugi. Ne sviđaju mi se. Radi se o gubitku vremena, energije i novca'', rekao je Vajt.


Nejednaki aršini UFC-a prema svojim borcima ili nezainteresovanost publike?

Prva pomisao mnogim borilačkim fanovima dok čitaju Denine kritike, biće meč Flojda Mejvedera i Konora MekGregora koji se dogodio 2017. godine. Vajt i UFC tada su napravili presedan te su svojoj najvećoj zvezdi dopustili meč sa tada najpopularnijim bokserom na svetu. Konor je izgubio nokautom, a Vajt je objasnio zašto su dopustili taj meč.
''Stvar je o tome što je to svet za sebe. Gde god sam išao, ljudi bi me ispitivali o toj borbi. Došli smo do tačke gde su fanovi i mediji zaista hteli tu borbu. Dok nam ljudi  ne kucaju na vrata zbog meča Fjurija i Nganua'', dodao je UFC-ov predsednik.

Pogledajte kako je Flojd nokautirao Konora u bokserskom meču:


Dena Vajt menjao je svoje mišljenje i ranije. Ne bi bilo iznenađujuće da se i ovaj put desi ista stvar, te da se na kraju borba između dva šampiona ipak dogodi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere