SPEKTAKULARNO VEČE U MADRIDU: Siti bio viđen u finalu, a onda je Real napravio čudesan preokret i boriće se za trofej LŠ (VIDEO)

Č. V.

04. 05. 2022. u 23:36

POSLE spektakularnog prvog meča polufinala, kada su sa sedam golova Mančester siti i Real Madrid oduševili planetu (4:3), revanš koji su pratili svi ljubitelji fudbala (a sa lica mesta i Đoković i Nadal), bio je još spekatuklarniji. U finale, na megdan Liverpulu, prošao je "kraljevski klub".

СПЕКТАКУЛАРНО ВЕЧЕ У МАДРИДУ: Сити био виђен у финалу, а онда је Реал направио чудесан преокрет и бориће се за трофеј ЛШ (ВИДЕО)

FOTO: AP

Ovo samo fudbal može da priredi. Ovakav spektakl ne viđa se svaki dan. "Građani" su bili viđeni u finalu, a onda je u razmaku od jednog minuta eksplodirao "Santijago Bernabeu".

Nije bilo mnogo uzbuđenja tokom većeg dela meča, ali finiš susreta je bio za neutralne navijače prava poslastica. Igrao se 73. minut kada je Rijad Marez savladao Tiba Kurtou. Dobio je Alžirac odličan pas od Bernarda Silve i udarcem iz prve zakucao loptu u mrežu rivala.

A, ono što se desilo u poslednjim minutima meča je teško opisati. Delovalo je da će engleski klub otići u finale, ali nije tako mislio Rodrigo koji je najpre u 90. minutu posle asistencije Karima Benzeme doneo izjednačenje Realu. Ipak, "kraljevićima" ni to nije bilo dovoljno za prolaz, ali rezultat koji je bio na semaforu samo minut kasnije bio je dovoljan za produžetke.

Opet je Rodrigo matirao Edersona. Sjajno je skočio i udarcem glavom posle centaršuta Marka Asensija postao heroj domaćih navijača.

Treba reći da je Siti mogao sve da završi samo nekoliko minuta pre izjednačujućeg gola domaćina. Sa leve strane je pokušao Džek Griliš, no loptu je sa gol linije izbio Ferlan Mendi.

Nastavio je Real da napada i u produžecima. Takva igra im se isplatila već u 94. minutu. Ruben Dijaš je oborio Benzemu u kaznenom prostoru rivala. Sudija Danijele Orsato nije imao dilemu i pokazao je na belu tačku. Siguran je bio Francuz koji je novim golom izazvao delirijum na tribinama.

Malo je nedostajalo da se domaća publika smiri u nadoknadi prvog produžetka. Veliku šansu imali su gosti. Najpre je glavom šutirao Fil Foden, a fantastično je reagovao Kurtoa, lopta se odbila do Fernandinja koji nije mogao iz teške pozicije da matira Belgijanca.

Do kraja utakmice nije bilo previše uzbuđenja. Real je sačuvao prednost i zakazao novo finale najelitnijeg fudbalskog klupskog takmičenja, a rival će im biti Liverpul koji je juče pobedio Viljareal.

BONUS VIDEO: NAJGRUBLjE LIGE NA SVETU: Superliga Srbije u vrhu, kako stoje ostali?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?