SRPKINJE NASTAVLJAJU POHOD KA EP: Posle Turkinja sledi najvažnija utakmica

Tanjug

19. 04. 2022. u 14:03

SELEKTOR ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar rekao je danas da očekuje težak meč protiv Turske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, kao i da se nada da će selekcija biti na dobrom nivou tokom cele utakmice.

СРПКИЊЕ НАСТАВЉАЈУ ПОХОД КА ЕП: После Туркиња следи најважнија утакмица

FOTO: RSS

- Očekujem tešku utakmicu, a onda nas čeka Island, a svi znamo zašto je ta utakmica najbitnija - rekao je Bregar, preneo je Rukometni savez Srbije (RSS).

Rukometašice Srbije gostovaće u sredu selekciji Turske, u meču petog kola Grupe 6 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Švedska je vodeća u grupi sa šest bodova, Srbija je druga sa četiri boda, koliko ima i trećeplasirani Island, dok je Turska na poslednjem mestu sa dva boda.

Bregar je dodao da je selekcija dobro radila u prethodna dva dana i da su na početku imali problema sa povredama.

- Na početku smo imali problema sa povredama, to znači da Kristina Liščević i Jelena Lavko neće igrati, a probleme sa zglobom na ruci ima Jelena Trifunović. Bitno da smo napravili dobra četiri treninga. Očekuju nas posebna dva meča, baš teška. Turska igra kod kuće veoma dobro, emocionalno sa agresivnom odbranom - rekao je on.

Srbija je u prvom meču na domaćem terenu pobedila Tursku sa 36:27.

- Istina da smo ih pobedili u prvoj utakmici bez problema, ali ovo su kvalifikacije, svaki tim pred svojom publikom želi da odigra dobar meč - ocenio je on.

Selektor reprezentacije Srbije dodao je da je u rukometu najvažnija dobra odbrana iz koje sledi kontranapad.

- Utakmica traje 60 minuta. Island je ceo meč vodio pa izgubio od Turske, mene kao trenera zanima da pravimo dobru rotaciju i da smo na nekom dobrom nivou svih 60 minuta - istakao je Bregar.

Rukometašica Jelena Trifunović rekla je da je urađena dobra analiza protivnika, i da Turska nema čime da iznenadi.

- Igramo na strani, Turska je specifična po tom pitanju, ali spremni smo na sve. Možemo da ih iznenadimo našim karakterom i borbenošću - rekla je ona.

Srpska reprezentativka Marija Agbaba istakla je da će meč biti drugačiji u odnosu na prvi u Zrenjaninu, kao i da je Srbija kvalitetnija selekcija.

- Pre svega kvalitet je na našoj strani, motivacija ni njima neće nedostajati, ali nadamo se da ćemo biti maksimalno motivisane, i da ćemo odgovorno pristupiti odbrani i napadu, onome što smo radili i trenirali. Mislim da pobeda neće manjkati - zaključila je Agbaba.

Meč između rukometašica Turske i Srbije na programu je u sredu od 16.30.

BONUS VIDEO: Sudija usred ringa morao da uspava MMA borca

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KREĆE NAJVEĆI CIRKUS U KINI: Aston Martin najbrži na treningu