TEODORA OD ZLATA: Mlada Kragujevčanka u finalu bolja od sada već bivše šampionke, Francuskinje Miler

Novosti online

25. 03. 2022. u 20:01

SJAJAN početak za Srbiju na seniorskom EP vazdušnim oružjem u norveškom Hamaru.

ТЕОДОРА ОД ЗЛАТА: Млада Крагујевчанка у финалу боља од сада већ бивше шампионке, Францускиње Милер

FOTO: instagram.com/vukojevic_teodora/

Teodora Vukojević postala je šampionka Starog kontinenta u disciplini vazdušna puška. Srpkinja je u finalu bila bolja od Francuskinje Ošen Miler (17:11), koja je branila titulu iz Osijeka. Bronzana je Belgijanka Džesi Kaps.

Naša reprezentativka, koja će za desetak dana napuniti 19 godina, odlično je gađala tokom celog takmičenja. U kvalifikacijama je "ubila" 630,5 krugova, a jedino je bila uspešnija Francuskinja Miler sa 634,2 kruga. Kvalifikacije su bile maksimum za Andreu Arsović, koja je bila 22. i Sanju Vukašinović, koja je završila na 56. mestu.

Vukojevićeva je kao drugoplasirana u kvalifikacijama gađala u drugoj grupi prve faze finala. Teodora je sa Dueštadovom (Norveška) izborila mesto među četiri najbolje, gde su ih čekale Miler i Kaps. Iako je bila najneiskusnija, Vukojevićeva je kontrolisala meč i kao prva ušla u meč za zlato sa Milerovom.

Članica kragujevačkog "Čika Mate" je dominirala u borbi za titulu i pobedila je Francuskinju Miler sa 17:11.

- Svi smo izuzetno ponosni na Teodoru, koja nastavlja stazama svojih uspešnih prethodnica u reprezentaciji. Imamo svetlu budućnost. Kada je o samom takmičenju reč, držala je visok nivo od početka kvalifikacija do kraja finala. Imala je malu krizu, koju je odlično prebrodila uz pomoć trenera Stevana Pletikosića. U finalu je odlično gađala, sve je išlo kako smo želeli - istakao je selektor Dragan Donević.

Kod muškaraca od naših najuspešniji je bio Milenko Sebić koji je pogodio 627,0 krugova i Šampionat završio kao 11. Od finala ga je delilo sedam desetih delova kruga. Lazar Kovačević je završio na 24, a Milutin Stefanović na 26. poziciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima