NIŠTA OD NOVOG ČUDA: Rukometašice Srbije poražene od Švedske

Novosti online

05. 03. 2022. u 18:31

ŽENSKA rukometna reprezentacija Srbije nije uspela da napravi novo čudo. Naša selekcija je poražena od Švedske sa 33:25 (17:14) u 4. kolu kavilifikacija za Evropsko prvenstvo.

НИШТА ОД НОВОГ ЧУДА: Рукометашице Србије поражене од Шведске

FOTO: RSS

U sjajnom raspoloženju su izabranice Uroša Bregara došle na sever Evrope, ali nisu uspele da ponovo partiju od pre dva dana iz Zrenjanina.

Koliko je Švedska bila bolji rival pokazuje činjenica da je Srbija vodila samo jednom na ovom meču i to 10:11 u prvom poluvremenu.

Uroš Bregar deli savete/FOTO: M. Vukadinović

Naša reprezentacija je u egalu bila sve do finiša prvog dela susreta, a onda je skandinavska selekcija dodala gas i na odmor otišla sa tri gola prednosti - 17:14.

Švedska je još više zapela u drugom poluvremenu, pa je u nekoliko navrata otišla na plus osam, a pred sam kraj susreta i na maksimalnih plus devet (33:24). Srpkinje nisu imali snage za novi veliki podvig.

Najefikasnija u pobedničkoj selekciji bila je Jamina Roberts sa osam golova, dva manje je postigla Helen Dženi Karlson. Na drugoj strani najviše se istakla Jelena Agbaba sa četiri pogotka, dok je Sanja Radosavljević dodala tri.

Na vrhu ove kvalifikacione grupe nalazi se Švedska sa šest bodova i učinkom 3-1, Srbija je druga sa četiri boda (2-2).

 
 

Bonus video: Beogradska arena poprima novi izgled pred Svetsko prvenstvo u atletici

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)