VALIJEVA U SUZAMA, PALA NA TRENINGU: Rusko čudo od deteta na ivici pucanja

Novosti online

12. 02. 2022. u 10:41

Ruska umetnička klizačica Kamila Valijeva i danas je trenirala u Pekingu, dok čega odluku Suda za sportsku arbitražu (CAS) o tome da li će moći da nastavi da se takmiči na Zimskim olimpijskim igrama.

ВАЛИЈЕВА У СУЗАМА, ПАЛА НА ТРЕНИНГУ: Руско чудо од детета на ивици пуцања

Foto: AP

Ona je, kako prenosi agencija AP, bila u suzama nakon lošijeg treninga tokom kojeg je pala izvodeći trostruki aksel, skok koji obično izvodi bez problema.

CAS je prošle noći saopštio da je primio žalbe Međunarodnohg olimpijskog komiteta (MOK) i Svetske antidoping agencije (WADA) o pozitivnom testu Valijeve.

CAS je, ne davajući više detalja, saopštio da će "brzo" doneti odluku, prenosi Frans pres.

MOK i WADA žalili su se na odliku Ruske antidoping agencije (RUSADA), donete u sredu, da ukine privremenu suspenziju 15-godišnje Valijeve koja je u decembru na nacionalnom takmičenju u Sankt Peterburgu bila pozitivna na zabranjenu supstancu trimetanzin.

Foto: AP

 

Ona je u Pekingu pomogla timu Rusije da osvoji ekipnu zlatnu medalju u umetničkom klizanju.

Dan posle tog takmičenja i nekoliko sati pre dodele medalja laboratorija u Stokholmu označila je da je Valijeva bila pozitivna na trimetanzin, koji je na spisku zabranjenih supstanci od 2014, zbog čega je i ceremonija dodele medalja odložena.

RUSADA je najpre privremeno suspendovala Valijevu, ali je potom usvojila njenu žalbu čime joj je omogućeno da nastavi da se takmiči u Pekingu.

Takmičenja u pojedinačnoj konkurenciji u umetničkom klizanju počinju u utorak.

BONUS VIDEO: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOVOVIĆ SE VRAĆA U RUSIJU: Naš trofejni odbojkaš posle godinu dana napušta Italiju