TINEJDŽERKA ISPISALA ISTORIJU: Rusima timsko zlato u umetničkom klizanju (FOTO)

Novosti online

07. 02. 2022. u 09:50

RUSKI tim potvrdio je dominaciju u umetničkom klizanju osvajanjem zlatne medalje, a 15-godišnja Kamila Valijeva ušla je u istoriju sporta kao prva klizačica koja je na olimpijskim igrama izvela četverostruki skok.

ТИНЕЈЏЕРКА ИСПИСАЛА ИСТОРИЈУ: Русима тимско злато у уметничком клизању (ФОТО)

FOTO: EPA/EFE

Ona je uz zvuke Ravrelovog "Bolera" izvela četverostruki salhov, pa kombinaciju četverostrukog i trostrukog tulupa, da bi na kraju pokušala još jedan četverostruki tulup koji ipak nije uspela da izvede, ali je trijumf začinila trostrukim akslom.

- Veoma sam srećna zbog dva četverostruka skoka i trostrukog aksla. Drugi tulup mi nije najbolje ispao, ali radiću na njemu. Neverovatan je osećaj da već na vašem prvom seniorskom takmičenju ljudi govore o vašem nastupu. To stvara i mali pritisak, ali mislim da mogu da se nosim s njim - rekla je ova devojčica iz Kazana.

Timsko takmičenje na programu ZOI je od Sočija 2014. kada su isto slavili Rusi, dok su u Pjongčangu pre četiri godine trijumfovali Kanađani.

Pored Valijeve, koja je sa dve desetke - u slobodnom i kratkom programu - dominirala ženskim singlom, Rusi su bili najbolji i u sportskim parovima, dok su u plesnim parovima bili drugi.

Ukupno su skupili 74 boda, srebro je pripalo Amerikancima sa 65 poena, a bronza Japancima sa 63. Branioci titule Kanađani završili su kao četvrti, a peto mesto pripalo je domaćoj selekciji Kine.

BONUS VIDEO - Devojke iz Srbije svetska klasa

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!