DŽEKI ČEN NOSIO OLIMPIJSKU BAKLJU NA KINESKI ZID: "Veoma sam srećan i mnogo mi je hladno"

Novosti online

03. 02. 2022. u 20:44

IAKO su takmičenja na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu počela još u sredu, ceremonija svečano otvaranja zakazana je za petak, a olimpijska baklja je na skraćenoj putanji, izazvanoj pandemijom koronavirusa.

ЏЕКИ ЧЕН НОСИО ОЛИМПИЈСКУ БАКЉУ НА КИНЕСКИ ЗИД: Веома сам срећан и много ми је хладно

Foto AP

Čast da bude jedan od nosilaca olimpijskog plamena imao je i poznati glumac holivudskih i hongkonških filmova Džeki Čen.

Korona je putovanje plamena sa drevnog Olimpa do olimpijskih borilišta, koje je nekada trajalo mesecima, skratila na samo tri dana. 

Osim Čena, plamen su do zida nosili legendarni stonoteniser Ma Long i tekvondo šampionka Vu Đingju. Oni su baklju poneli na Badaling sekciju, najpopularniji deo Velikog zida među kineskim turistima.

- Ustao sam u četiri ujutru. Ovo su moje četvrte Olimpijske igre. Veoma sam srećan, ali mi je i veoma hladno - izjavio je okupljenima Džeki Čen koga ni temperaura od -12 nije sprečila da učestvuje u ceremoniji.

Igre u Pekingu biće otvorene četvrtog februara, a trajaće do 20. februara. Prvi nosilac inače je bio legendarni košarkaš Jao Ming a još nije poznato ko će upaliti plamen na stadionu Ptičje gnezdo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)