OK TEHNIČAR, JEDAN OD NAJORGANIZOVANIJIH KLUBOVA U KRALJEVU: Iz nedaća izlazimo jači!

G. ĆIROVIĆ

13. 01. 2022. u 21:34

IAKO je osnovan 2010. godine u vreme kada su mnogi klubovi jedva sastavljali kraj s krajem, Odbojkaški klub Tehničar iz Kraljeva za kratko vreme postao je jedan od najorganizovanijih i najpo- pularnijih sportskih kolektiva u gradu na Ibru.

ОК ТЕХНИЧАР, ЈЕДАН ОД НАЈОРГАНИЗОВАНИЈИХ КЛУБОВА У КРАЉЕВУ: Из недаћа излазимо јачи!

FOTO: OK Tehničar

- Poznati odbojkaški stručnjak Dragan Đorđević, naš osnivač i predsednik, sa sradnicima se potrudio da napravi jake temelje i stabilan, kvalitetan klub. Imamo sve selekcije u ženskoj konkurenciji i dečake u školi odbojke. Napornim radom i ostvarenim rezultatima izobrili smo se za značajnu podršku lokalne samouprave, Sportskog saveza Kraljeva, regionalnog i nacionalnog odbojkaškog saveza. U klubu radi šest trenera, a naša kancelarija otvorena je za sve one koji žele da budu deo kluba - kaže Aleksandar Daišević, direktor OK Tehničar.

Posle brojnih peripetija i nedaća zbog pandemije kovidom 19, aktuelnu sezonu u Drugoj ligi "Zapad" odbojkašice Tehničara su počele sa velikim željama i jasno izraženim ambicijama, ali pređeni put tokom minulih tri meseca ni izbliza nije onakav kakav su zamišljali ljudi koji vode ovaj kolektiv.

- Već nekoliko godina smo članovi Druge lige grupa "Zapad", veoma zahtevnog i skupog takmičenja. Letos smo selektirali ekipu od naše dece iz kluba, a na scenu je došla generacija veoma talentovanih devojčica 2005. godišta sa kojom smo u mlađim kategorijama imali zapaženih rezultata. U klub je kao pojačanje stigla i Bogdana Iričanin iz Trstenika koja je srednju školu nastavila u Kraljevu. Počeli smo sa radom krajem jula, odradili osmodnevne pripreme na Goču, odigrali 14 kontrolnih utakmica i spremno čekali start sezone u kojoj smo potajno očekivali borbu za sam vrh tabele - priča Daišević.

KAMP ZA TALENTE

MINULOG leta Tehničar je po 15. put organizovao osmodnevni kamp za talentovane dečake i devojčice iz Svilajnca, Požarevca, Arilja, Trstenika, Lučana, Guče, Kraljeva, pa čak i Vašingtona i Kuvajta.

Za razliku od prethodnih 14 ovakvih skupova u Mitrovom Polju na Goču poviše Vrnjačke Banje, ovog puta ukupno 104 polaznika okupilo se u Guči, kako bi u srpskoj prestonici trube pod stručnim nadzorom renomiranih odbojkaških trenera usavršilo svoje znanje i proniklo u tajne magične igre na mreži.

Prema njegovim rečima, brojni kadrovski problemi, međutim, uticali su da ne bude sve prema planovima i očekivanjima.

- Povrede su se nizale kao na filmskoj traci. Nismo znali šta nas je snašlo. Odigrali smo devet kola Druge lige i skoro celo juniorsko prvenstvo regiona i ni jedan meč nismo bili kompletni. Dugačak je spisak igračica koje su doživele povrede. Na sve to bilo je i nekoliko devojaka u karantinu zbog korone. U međuvremenu su nas napustile Vanja Pleskonjić i Dunja Simojlović, sa treninzima je prestala Lana Jurić... Drugim rečima, ostali smo bez 12 igračica ili celog jednog tima, a takmičenje je bilo uveliko u toku. To ni mnogo veći klubovi ne bi izdržali.

Uprkos pehovima igračice Tehničara su uspele da ostvare pobede u prva četiri kola, a onda samo još jednu u naredna četiri meča.

- Najteže nam je pao neuspeh na juniorskom prvenstvu, jer bi u kompletnom sastavu bili prvi favoriti. Desetkovani smo odigrali slabo i gradski rival Gimnazijalac je odbranio trofej. Ništa bolje neće biti ni u kadetskoj konkurenciji jer ćemo takođe biti bez nosilaca igre. A, računali smo da u te dve kategorije uzmemo trofej na nivou Raško-Rasinskog okruga - dodaje direktor Tehničara. - Što se Druge lige tiče, nadam se i očekujem da više nemamo povređenih i bolesnih i da ćemo završiti sezonu u sredini tabele. To bi u ovakvim okolnostima bio ogroman uspeh.

Aktuelna sezona za Tehničar je posebna i čudna zbog izostanka muške takmičarske ekipe.

- Kada smo počinjali ovu priču pre 11 godina planirano je da radimo samo sa dečacima. Tek godinu dana kasnije počele su i devojčice da ulaze u klub. Spasli smo, praktično, mušku odbojku u Kraljevu, jer je Ribnica u to vreme ugasila školu odbojke i mlađe kategorije. Poslednji igrač koji je izašao iz škole OK Ribnica je Stefan Okošanović, i

sve posle toga su deca koja su ponikla u našem klubu. Bili smo ponosni što dečaci odlaze u Ribnicu, mada to nikada nije urađeno u dogovoru klubova i kroz saradnju, već na veoma loš način - razočarano konstatuje Daišević. - Letos, dok smo realizovali tradicionalni kamp, usledio je egzodus i kompletna muška takmičarska ekipa je prešla u Ribnicu. Prosto, kao da je neko hteo i želeo da nas ugasi. Ostali smo bez ekipe, odjavili takmičenja u muškoj konkurenciji, ali smo zadržali školu odbojke sa 40 dečaka, uzrasta od prvog do sedmog razreda, koji vredno treniraju. Najmanje smo zaslužili tako nešto, ali navikli smo da iz svih nedaća izlazimo još jači!

BONUS VIDEO: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA! Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)