LJUBITELJI TENISA ZATEČENI: Del Potro pred bankrotom, otac mu ostavio velike dugove!

Novosti online

13. 01. 2022. u 16:25

GLAVNA tema u svetu tenisa poslednjih dana je Novak Đoković i sve što se sa njim dešava u Australiji. Ipak, neverovatne vesti nam stižu iz Argentine.

ЉУБИТЕЉИ ТЕНИСА ЗАТЕЧЕНИ: Дел Потро пред банкротом, отац му оставио велике дугове!

Foto: EPA

Naime, argentinski igrač Huan Martin del Potro saznao je da je došao nadomak bankrota, a za sve je kriv njegov otac Danijel koji je preminuo.

Tamošnji novinari su došli do informacije nakon razgovora sa ljudima bliskim nekada trećem teniseru sveta, njemu je ostalo svega 10 odsto onoga što je zaradio u bogatoj karijeri.

- Kada mu je otac preminuo, poverioci su pokucali na vrata da naplate dugove. Danijel je ostao dužan ogroman novac jer nije umeo da vodi posao na pravi način. Najviše para je uložio u fabriku cerealija koja je propala - napisao je izvor argentinskih medija.

Nije samo tu otac Huana Martina del Potra trošio enorman novac.

- Postoje brojne tužbe i potraživanja od firmi koje se bave gradnjom nekretnina. Sa tim poslom Danijel nije imao nikakvog iskustva i nije prošao dobro - ističe Dijego Estevez, jedan od sagovornika medija.

Da su priče o dugovima tačne, potvrdili su i podaci do kojih se došlo u Tandilu, rodnom mestu igrača koji je 2009. godine osvojio Ju-Es open.

- Ovde u Tandilu svi znaju za probleme koje je Huan nasledio od oca, jedino nemamo podatke o pravim ciframa. Huan se drži daleko od očiju javnosti, bio je u poseti krajem godine, ali samo jednoj osobi u bolnici koja je tražila da se vidi s njim - naveo je dopisnik iz Tandila.

Del Potrovi advokati nisu želeli da odgovore na pitanja novinara o nasleđenim dugovima.

Prema zvaničnim podacima, Huan Martin je samo od turnirskih nagrada zaradio oko 20.000.000 evra.

Inače, Argentinac je dugo van terena zbog povrede. Najavio je povratak ove sezone. Treba reći i da je dobar prijatelj sa Novakom Đokovićem.

BONUS VIDEO: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA! Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

NAMA JE SRBIJA SVETINJA, A NJIMA POSLOVNIK: Jaka poruka predsednika Vučića nakon haosa koji je pravila opozicija