PODRŠKA SRPSKIM BOKSERIMA: Vulin i Borovčanin na "Zlatnoj rukavici" u legendarnom lagatoru (FOTO)

Novosti online

18. 12. 2021. u 16:12

HRAM boksa, loznički Lagator, poprište je 20 finalnih duela na 64. "Zlatnoj rukavici". Srbija ima svoje adute u Nini Radovanović i Omeru Ametoviću, a podršku njima, kao i ostalim borcima iz ukupno 17 zemalja, pružili su ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i predsednik BSS Nenad Borovčanin.

ПОДРШКА СРПСКИМ БОКСЕРИМА: Вулин и Боровчанин на Златној рукавици у легендарном лагатору (ФОТО)

FOTO: Novosti

Iza nas su tri odlična boks dana u Loznici. Međunarodni turnir velike tradicije „Zlatna rukavica“ počeo je kvalifikacionim mečevima u sredu, nastavili su se u četvrtak a petak je bio rezervisan za polufinala.

Na redu je finalni dan, ovog prestižnog turnira, koji se održava 64. put po redu, u organizaciji Grada Loznica i partnera Boks klub Loznica i BSS.

- Želim da osvojim zlatnu rukavicu. Za nju sam se spreman od završetka Svetskog prvenstva, gde sam celom svetu pokazao da moje vreme dolazi. Imaću rivala iz Rusije, koji je po mnogima favorit, ali ja sam na domaćem terenu i to je dodatni motiv. Želim da poljubim srpsku zastavu i osvojim zlato - poručio je Omer Ametović.

Nina Radovanović bila je bolja od Alžirke u polufinalu. Sad za rivalku ima najbolju bokserku Bugarske, Čukanovu.

- Pobedila sam u petak, ali znam da mogu mnogo bolje u ringu. Danas je prilika za to i jedva čekam početak - poručila je Nina, srpska olimpijka, i uzdanica za osvajanje medalje  sledeće godine na SP u Istanbulu.

U Loznici učestvuju bokseri i bokserke iz 17 zemalja. Uz Srbiju, tu su i Alžir, Azerbejdžan, BiH, Bugarska, Hrvatska, Kuba, Engleska, Gana, Izrael, Kirgistan, Moldavija, Severna Makedonija, Crna Gora, Rusija, Slovenija i Slovačka. Tanzanija zbog problema sa avio kartama nije doputovala iako je prijavljena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OGLASILA SE CRVENA ZVEZDA: Jednoglasno smo odlučili da se povučemo, da ne dođe do eskalacije