POČINJE REGIONALNA LIGA U VATERPOLU: Radnički brani tron na Jadranu

S. KRSTOVIĆ

23. 11. 2021. u 22:29

GLOMAZAN kalendar "presudio" je da se i ove godine Premijer regionalna liga za vaterpoliste odigra turnirski.

ПОЧИЊЕ РЕГИОНАЛНА ЛИГА У ВАТЕРПОЛУ: Раднички брани трон на Јадрану

FOTO: M. Vukadinović

Kako se takmiči 13 klubova, već sutra startuje grupa u Novom Beogradu, a prekosutra kreće i splitska. Titulu brani kragujevački Radnički, a najveći favorit je debitant - Novi Beograd.

Kalendar previđa još dva turnira: drugi od 21. do 23. januara iduće godine, a treći od 18. do 20. Februara. Četiri najuspešnije ekipe igraće na završnom turniru, 12. i 13. marta. Srbija ove sezone u elitnom takmičenju ima pet klubova: Radnički, Novi Beograd, Partizan, Crvenu zvezdu i Šabac. Šumadinci sigurno žele da odbrane trofej, dok Novobeograđani najavljuju napad na prvo mesto. Iz senke F4 ciljaju Partizan i Zvezda, a od hrvatskih klubova Jug i splitski Jadran. Ali, kao i uvek moguće je da neko i iznenadi.

JUG NA PARTIZAN

PRVO kolo turnira na bazenu "11. april", sutra: Novi Beograd - Šabac (17.00), Jug - Partizan (18.50), Mladost - Budva (20.40). Slobodan je Jadran HN.

Prvo kolo u Splitu, prekosutra: Radnički - Primorac (17.00), Crvena zvezda - Solaris (18.50), Jadran ST - Mornar (20.40).

Koliko ko može pokazaće prvi turniri. Na "11. aprilu" nadmetaće se: Novi Beograd, Partizan, Šabac, Jug, Mladost, Budva i Jadran HN, a na Poljudu: Jadran ST, Mornar, Solaris, Radnički, Crvena zvezda i Primorac. Zbog zgusnutog kalendara, u Beogradu će se u četvrtak i subotu igrati pre podne i po podne, dok su dva kola u Splitu u petak. To znači da igrače očekuje iscrpljujući ritam.

- Naše ambicije su u svakom takmičenju najveće i želimo da budemo prvi. Sada imamo priliku da se izmerimo sa ekipama iz regiona. Znamo samo da ćemo u svaki meč ući maksimalno ozbiljno - naglašava pomoćni trener Novog Beograda Đorđe Filipović.

Slobodan Soro, sportski direktor "vukova", podvukao je da neće biti "balona", ali da će se maksimalno poštovati epidemiološke mere protiv kovida 19. Ekipe iz Hrvatske i Crne Gore moraće da urade PCR test, a srpske brze testove. Svima je preporučeno čim osete simptome da se odmah jave odgovornom licu, kako se ostali ne bi zarazili.

Organizator turnira u Beogradu odredio je i cenu ulaznice. Za mečeve Novog Beograda koštaju 300, 500, 700, za ostale 200, 300, 400, a celodnevne 800, 1.000, 1.200 dinara.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!