SRBIJA POKRADENA U BOKSU! Ovo se ne pamti, žalio se i predsednik svetske federacije (FOTO)

D. N.

04. 11. 2021. u 21:28

Srpski reprezentativac, 23–godišnji Vladimir Mirončikov, poražen je u polufinalu 21. Svetskog prevnstva u olimpijskom boksu, ali taj sjajan meč sa Amerikancem Robijem Gonzalesom okončan je sramotnom odlukom sudija.

СРБИЈА ПОКРАДЕНА У БОКСУ! Ово се не памти, жалио се и председник светске федерације (ФОТО)

Bokserski savez Srbije

Podsetimo, Srbin i Amerikanac odmerili su u četvrtak uveče snage u kategoriji do 80 kilograma a nekoliko hiljada navijača pratilo je sa tribina beogradske Arene ovaj spektakl na šampionatu sveta. 

Prvu rundu izvrsno je otvorio Mirončikov. Poslao je nekoliko dobrih udaraca, a odlično je držao i distancu u odnosu na Gonzalesa. I, arbitri su posle uvodne runde rekli: vodi srpski reprezentativac sa 4:1. U onom zanosu zbog dobrog nastupa našeg boksera, retko ko je primetio jedan ne baš uobičajen detalj - od svih sudija, samo je onaj iz Kineskog Tajpeha glasao za Amerikanca. "Ali, dobro", pomislio bi neko, "Mirončikov grabi ka pobedi". To se na kraju nije desilo.

Bokserski savez Srbije

Borba se rasplamsala u drugom segmentu, u kome je nešto više preciznih udaraca zadao Amerikanac, pa je kod sudija došlo do preokreta. Uz onaj glas iz Kineskog Tajpeha iz prve runde, kada su se sabrali glasovi iz druge, vrednovali su meč u dotadašnjem delu kao 3:2, blagu prednost za Gonzalesa koji je time preokrenuo sve u svoju korist.

I, iako je toliko vođstvo na kraju zadržao, pobedu je obeležio skandal.

Naime, u toku borbe, američki bokser je, što su mnogi prisutni videli (ali ne sudije!) udario ispod pojasa našeg reprezentativca.

Bokserski savez Srbije

Gonzales udara ispod pojasa Mirončikova

I, ne samo da je zbog ovog propusta arbitara naša delegacija uložila žalbu, već je to lično učinio i tehnički delegat prvenstva sveta, čovek koji je predsednik AIBA - Međunarodne bokserske asocijacije, Umar Kremljov iz Rusije.

Usledilo je zasedanje komisije za žalbe, kojoj je srpska delegacija pokazivala fotografije i snimke, obrazlažući šta se desilo.

Međutim, kako saznaje portal "Novosti", glavni delegat na ovom meču, Marko Marović, istakao je da su "dva supervizora zaključila da je suđenje bilo okej" i nisu želeli da pregledaju snimak niti fotografije koje je dostavila delegacija Bokserskog saveza Srbije.


BONUS VIDEO Nakon nokauta - Sudija usred ringa morao da uspava MMA borca
 

PRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili