SLAVNA ŠPANSKA SUTKINJA OPROSTILA SE NA 32. EP Suzana Rodrigez Hativa: "Vrata još nisam zatvorila"

V. N.

19. 09. 2021. u 19:27

SUZANA Rodrigez Hativa, poznata španska sutkinja odlučila je da na EP za odbojkaše okači pištaljku o klin. Poslednji put novčić je bacila na utakmici grupne faze između Srbije i Portugalije (3:1).

СЛАВНА ШПАНСКА СУТКИЊА ОПРОСТИЛА СЕ НА 32. ЕП Сузана Родригез Хатива: Врата још нисам затворила

FOTO: CEV

O svojim počecima, uspesima i povlačenju pričala je nedavno za sajt Evropske odbojkaške federacije.

- Počela sam veoma mlada i nakon duge 21-godišnje karijere odlučila sam da se povučem kada sam ostvarila sve svoje ciljeve. Delila sam pravdu na brojnim evropskim i svetskim prvenstvima, tri puta na Olimpijskim igrama i osećam da je sada pravi trenutak da prestanem, iako bih mogla da sudim još osam godina. Za mesec dana punim 47 godina i osećam da je ovo više nego dovoljno - priča za sajt CEV Suzana Rodrigez.

Suzana je rano počela da igra odbojku, jer je u svojoj školi mogla da bira između dva sporta, a drugi je bio rukomet.

- Bila sam primač, a zbog visine bolja sam bila u odbrani. Igrala sam klupsku odbojku do Univerziteta, kada sam shvatila da ne mogu da budem student i igrač u isto vreme, pa sam odlučila da budem sudija - seća se Suzana.

Odbojci je veoma zahvalna, jer joj je omogućila da putuje, upozna mnogo ljudi, različitih zemalja i kultura...

- Ovo je sjajna stvar, jer vam pomaže da se rasteretite kao osoba - podvlači Suzana Rodrigez.

Suzana smatra da je recept za uspeh u stalnom učenju i napretku:

- Uvek se trudim da dam sve do sebe. Uvek pokušavam da učim i da se usavršavam i da razmišljam o budućnosti, jer prošlost je nestala. Uvek se trudim da se dobro pripremim za svako takmičenje. Mi smo ljudi, grešimo, ali te greške moramo da svedemo na minimum. Nadam se i da igrači vide da se uvek trudim da budem neutralna, da u sekundi donosim prave odluke - kaže Rodrigezova.

Suzana planira da jedno vreme uopšte ne razmišlja o odbojci.

- Moram malo da se udaljim, jer mi je neophodna pauza posle toliko godina suđenja na visokom nivou. Vrata ostaju otvorena, videćemo šta će doneti budućnost - rekla je Suzana Rodrigez, koja radi u banci.

ISPISALA ISTORIJU

NAJVEĆI uspeh u karijeri joj je deljenje pravde u finalu olimpijskog turnira u Riju 2016. između odbojkašica Srbije i Kine (1:3). Bilo je to prvi put da žene, drugi sudija je bila Amerikanka Patricija Volf, dele pravdu u finalu.

- Tada smo ispisale istoriju i zbog toga mi je to najznačanija utakmica u karijeri.

BONUS VIDEO - NOVAK ZAPEVAO "PUKNI ZORO"! Pogledajte snimak o kom priča Srbija, Đoković oduševio goste

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)