KOMEMORACIJA U NARODNOJ SKUPŠTINI: Oproštaj od velikog Dude

Novosti online

19. 09. 2021. u 17:45

U NARODNOJ Skupštini Republike Srbije u ponedeljak od 16 časova održaće se komemoracija povodom smrti legendarnog košarkaškog trenera Dušana Dude Ivkovića.

КОМЕМОРАЦИЈА У НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ: Опроштај од великог Дуде

Foto: N. Paraušić

Čuveni stručnjak biće sahranjen u utorak u 12 časova u porodičnoj grobnici na Novom groblju u Beogradu.

Slavni strateg preminuo je prošlog četvrtka posle teške bolesti u 78. godini. Za Ivkovićem žali ne samo košarkaška Srbija, nego i Grčka, Rusija, Evropa i svet. U njegovom Radničkom je od petka otvorena knjiga žalosti.

Ivković je ostavio dubok trag u svetskoj košarci. Sa Jugoslavijom je bio prvak sveta, Evrope, srebrni na Olimpijskim igrama, a Srbiju je 2009. osvajanjem evropskog srebra vratio na trofejnu stazu. Imao je blistavu i klupsku karijeru, vodio je velikane kao što su Partizan, Olimpijakos, CSKA, Efes... Bio je i strastveni golubar.

Ivković je član FIBA Kuće slavnih, legenda Evrolige, šampion Evrope, ULEB kupa, Saporta kupa, pobednik međunarodnog Kupa "Radivoj Korać", prvak Jugoslavije, Grčke, šampion Rusije, osvajač nacionalnih kupova Turske, Rusije, Jugoslavije i Grčke.

Dušan Ivković je čovek koji je trasirao košarkaški put mnogih igrača i trenera ka najvećim dometima u istoriji ovog sporta.

BONUS VIDEO - Oproštaj Novice Veličkovića pred prepunom Arenom

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni