PESMA UZ NAVIJAČE: Odbojkašice uz podršku sa tribina ruše sve prepreke

S. KRSTOVIĆ

26. 08. 2021. u 19:36

NAVIKLE su da istoriju ispisuju posle velike drame. Prvo zlato, na EP 2011. u Beogradu, osvojile su posle velikog preokreta u finalu protiv Nemačke (3:2).

ПЕСМА УЗ НАВИЈАЧЕ: Одбојкашице уз подршку са трибина руше све препреке

FOTO: M. Vukadinović

Svetsku krunu stavile su na glavu pošto su u finalu SP u Japanu 2018. slomile otpor Italijankama u taj-brejku. Na isti način pre dve godine odbranile su krunu u Ankari protiv Turske. I sinoć im je za prvu pobedu nad Rusijom na evropskim prvenstvima bilo potrebno pet setova (3:2).

Ljubimice nacije danas su imale slobodan dan na 32. EP u Srbiji, Bugarskoj, Hrvatskoj i Rumuniji. Danas počinju pripreme za nedeljni duel u osmini finala, na crtu će im izaći četvrta selekcija iz grupe C (Zadar). Projekcija žreba govori da ih u četvrtfinalu očekuje pobednik duela Hrvatska - A3. A ako sve ide po planu u polufinalu Turska. Ali, u našem taboru ne žele da idu daleko, misle samo da se što bolje spreme za meč osmine finala.

- Svi govore da smo apsolutni favoriti. Svesne smo toga, ali svaka utakmica se dobija na terenu, a ne pričama. Zato mi uvek gledamo svoju igru, jer želimo da budemo bolje kako bismo što spremnije dočekale narednu utakmicu - ističe libero Silvija Popović.

Trofejna odbojkašica naglašava da je zadovoljna ostvarenim u grupi A:

- Pet utakmica, pet pobeda, poslednja protiv jednog od favorita, Rusije. Vidi se da nas stiže i umor, ali je najvažnije da smo u pobedničkom ritmu.

IZAZOV Silvija Popović/FOTO: M. Vukadinović

Srpkinjama je preksinoćna utakmica sa Rusijom bila 13. za mesec dana...

- Kada krene meč umor se zaboravi. Ali, u toku utakmice stigne nas zamor, dolazi do pada koncentracije, ne može telo da izdrži velike napore. Srećom guramo i nadam se nastavku pobedničkog niza - naglašava Popovićeva.

TIJANA UGOSTILA HERCEGOVAC

TIJANA Bošković nikada nije zaboravila svoje korene, ni svoj prvi klub Hercegovac iz Bileće. Zato je najbolja odbojkašica Evrope organizovala dolazak devojčica iz njenog matičnog kluba na utakmici Srbija - Rusija. Korektorka evropskih i svetskih prvakinja je ugostila decu, a posle meča je našla i vreme da se sa njima druži, da ih posavetuje.

- Želela sam da dođu i srećna sam što sam i njima ispunila njihove želje. Za mene je normalno da pomognem - kaže Tijana Bošković.

Pozitivnom energijom zrači i Katarina Lazović. Jedna od naših najmlađih igračica i te kako je zadovoljna ostvarenim i prikazanim u grupnoj fazi:

- Nije mala stvar ostvariti pet pobeda. Srećna sam zbog toga, ali i što je naša igra bolja iz meča u meč. Sa pozitivnom energijom ulazimo u osminu finala, koje moramo da odigramo maksimalno. I sada ne gledamo dalje, jer uvek idemo korak po korak. Znamo i da u eliminacione mečeve ulazimo kao favoriti, svesne da svaki moramo da odigramo ozbiljno.

Protiv Ruskinja su blistale prva dva seta, a kada su osigurale prvo mesto u grupi došlo je do pada u igri:

- Videla se mala dekoncentracija. Bile smo svesne da smo obezbedile prvu poziciju. U svaku utakmicu ulazimo da pobedimo i nismo mogle da razočaramo predivnu publiku u "Areni".

FOTO: OSS

Nova zvezda italijanske Monce hvali navijače:

- Želim da im se zahvalim na podršci koji nam pružaju sve vreme, oni su naš igrač više, pravi vetar u leđa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!