ŠKOLARIJADA U SRBIJI: Sastanak Udovičića i generalnim sekretarom Međunarodne federacije za školski sport

Novosti online

02. 07. 2021. u 13:08

MINISTAR omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se danas sa generalnim sekretarom Međunarodne federacije za školski sport Hrvojem Čustonjom i razgovarao o organizaciji predstojeće Školarijade, koja se u septembru održava po prvi put u istoriji, upravo u Srbiji.

ШКОЛАРИЈАДА У СРБИЈИ: Састанак Удовичића и генералним секретаром Међународне федерације за школски спорт

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Ministar Udovičić istakao je da je Srbija dokazala mnogo puta do sada da je besprekorni organizator velikih međunarodnih takmičenja i da je Školarijada još jedna prilika da se organizacija domaćinstva ponovo izdigne na nivo više, i da se iz Beograda u svet pošalje najlepša slika.

Jedna od tema sastanka bila je važnost popularizacije i dostupnosti sporta među decom školskog uzrasta, i kako su upravo takmičenja poput Školarijade najbolja motivacija da se sve veći broj dece uključi u sportske aktivnosti.

Sagovornici su razgovarali i o značaju projekata koji se odnose na popularizaciju sporta kod devojčica i edukaciju profesora fizičke kulture, kao i o budućoj saradnji i implementaciji novih projekata i takmičenja Međunarodne federacije za školski sport u Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)