BOKS SPAJA REGION: Zaev poslao pozdrave predsedniku Vučiću i zahvalnost za vakcine!

Novosti online

17. 06. 2021. u 10:43

PRESTONICA Severne Makedonije bila je domaćin predsednicima bokserskih saveza ex-Yu zemalja. Ovom prilikom održan je sastanak čelnih ljudi najvećih institucija plamenite veštine zemalja Zapadnog Balkana.

БОКС СПАЈА РЕГИОН: Заев послао поздраве председнику Вучићу и захвалност за вакцине!

FOTO: BSS

Glavna tema bila je nastavak Regionalne bokserske lige, koja je početkom 2021. godine pokrenuta uz podršku predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića u Beogradu i predsednika AIBA Umara Kremljeva.

- Prenosim vam pozdrave našeg predsednika Aleksandra Vučića. Nadam se da ćete doći u Beograd 26. oktobra da sa ostalim liderima Balkana uveličate ceremoniju Svečanog otvaranja Svetskog prvenstva u boksu u Beogradu – bile su reči kojim je svoje obraćanje  premijeru Severne Makedonije Zoranu Zaevu započeo Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije.

Premijer Zoran Zaev u Vladi Severne Makedonije sastao se sa predsednikom makedosnke Nacionalne bokserske federacije Primislavom Dimovskim, predsednicima bokserskih saveza Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i njihovim članovima, u okviru nedavno osnovane Regionalne bokserske lige, razgovarali su o unapređenju regionalne i međunarodne saradnje kroz sport, kao značajnu podršku u promociji jedinstva, tolerancije i međusobnog razumevanja.

FOTO: BSS

Na sastanku su svi prisutni izrazili podršku uspešnoj realizaciji projekta Regionalna bokserska liga, koji je ocenjen kao odličan pokazatelj saradnje u regionu. U nastavku razgovora predloženi su načini podrške Regionalnoj bokserskoj ligi, a posebna atrakcija biće mečevi na trgovima glavnih gradova država učesnica RBL. 

Obezbeđeni su prenosi za sve mečeve što dodatno daje na težini Regionalnoj bokserskoj Ligi i promociji ne samo boksa već i gradova u kojima se održavaju mečevi, ali i poruku kako saradnja među državama može započeti zahvaljujući sportskim projektima.

Regionalna liga nastavlja svoj put. Naredno, drugo kolo u obe grupe održaće se krajem juna i početkom jula. Derbi kola je Crvena zvezda - Vitezovi Zagreb u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave