SPORTSKE IGRE MLADIH Buduće fudbalske zvezde na Igrama u Lazarevcu i Obrenovcu

Novosti online

08. 06. 2021. u 08:53

NAJLEPŠA sportska priča, kako je zovu mladi talentovani sportisti, školarci Srbije, ne planira da stane.

СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ Будуће фудбалске звезде на Играма у Лазаревцу и Обреновцу

FOTO: Sportske igre mladih

Sportske igre mladih nastavljene su fudbalskim turnirima u Lazarevcu i Obrenovcu.  

Talentovani dečaci i devojčice u Lazarevcu  takmičili  su se na otvorenim terenima SC Kolubara, a pozdravili su ih predsednik opštine Bojan Stević i nekadašnji fudbaler Kolubare i Partizana Dragan Čadikovski.

- Veliko je zadovoljstvo što smo domaćini jednog ovako lepog turnira. Naši najmlađi sugrađani imaju priliku da se takmiče, druže i uživaju. Posebno nam je drago što imamo goste, devojčice iz Užica, a svi zajedno nadamo da će nas sledeće godine biti još više id a ćemo se oprobati u još nekoliko sportova, pre svega basket i odbojku - izjavio je Bojan Stević.

Dragan Čadikovski, čovek koji je 20 godina profesionalno igrao fudbal, a sada je trener, nije krio da je oduševljen takmičenjem.

- Srećan sam kada vidim ovoliko dece da se bave sportom, posebno fudbalom. Verujem da su ovde među nama buduće fudbalske zvezde - izjavio je Čadikovski.

Turnir u Obrenovcu održan je u selu Zvečka. Bilo je spektakularno, a početni udarac zajedno su izveli predsednica Sportskih igara mladih Srbije Marija Mihajlović i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

- Najvažnije nam je da deca uživaju, navijamo za sve i da pobede fer-plej, tolerancija i drugarstvo. Predivno je ići iz mesta u mesto i videti na stotine raspoložene dece svuda gde se pojavimo – rekla je predsednica SIM Srbije Marija Mihajlović.

Miroslav Čučković se zahvalio organizatorima što je Obrenovac postao deo velike porodice Sportskih igara mladih u Srbiji.

- Sjajna manifestacija, izuzetni organizatori. Jako smo ponosni što smo domaćini Sportskih igara mladih i što se ovako lepo takmičenje održava kod nas - izjavio je Čučković.

Sportske igre mladih nastavljaju se regionalnim takmičenjima,  a u ponedeljak je Požega bila domaćin finala za zapadnu Srbiju u muškoj odbojci, stonom tenisu i šahu. 

Na ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovali su predsednik Skupštine opštine Dejan Mrkić, predsednik lokalnog Sportskog saveza Dejan Vukotić, koordinator saveza za školski sport Branislav Divac i drugi.

Igre se nastavljaju u Novom Sadu, gde će na otvaranju sa decom biti proslavljeni odbojkaš Slobodan Boškan,  zatim sledi Priboj i onda spektakl u Vrelu kod Uba i turnir u malom fudbalu, u rodnom mestu ambasadora SIM Nemanje Matića. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)