NEKA BUDE KAO U RIJU: Srpske košarkašice brane bronzu iz Brazila

V. PRERADOVIĆ

07. 08. 2021. u 08:00

SAN srpskih košarkašica o rušenju tima snova raspršio se već u 9. minutu polufinala olimpijskog turnira, kada su nedodirljive Amerikanke stekle dvocifrenu prednost i potom do kraja rutinski odbijale povremene napade naše selekcije - 79:59.

НЕКА БУДЕ КАО У РИЈУ: Српске  кошаркашице бране бронзу из Бразила

FOTO: Tanjug

Jasna linija razgraničenja između ostatka sveta i jednog od najdominantnijih timova u istoriji olimpijskih sportova, pomogla je evropskim šampionkama da prihvate poraz bez emotivnih potresa.

Hladne glave i vrelog srca, pokušaće da ponove veliki uspeh iz Rija osvajanjem bronzane medalje u današnjem meču sa Francuskom (9.00), koje su u drugom polufinalu poražena od Japana (71:87).

- Nismo uspele u tome da budemo veći izazov za Ameriku, poznato je kakva je ona sila u košarci - kaže Sonja Vasić.

- Bilo je momenata kada smo igrale dobro, ali je za takav tim potrebno mnogo više i bolje. Ne treba se preterano opterećivati time, okrećemo se meču za bronzu, koji je za nas najvažniji na turniru. Nadam se da ćemo uspeti da se konsolidujemo i da osvojimo još jednu medalju za Srbiju.

O tome je razmišljala selektorka Marina Maljković još tokom polufinala sa Amerikankama. Veći deo drugog poluvremena odmarala je glavne adute za pohod na olimpijsku bronzu.

- To je bio jedan od razloga, drugi je kvalitet igre koji su donele devojke sa klupe - objašnjava Maljkovićeva. - Postigle su 42 poena i to je u najvećoj meri bio razlog zbog kojeg su starteri manje igrali. Naravno, kao trener morate da napravite neki balans, jer nas čeka utakmica za medalju. Kada imate još jednu šansu da osvojite medalju, odlučujuće je to ko je više želi, ko je gladniji.

Glad za medaljama ove generacije je neprolazna. Zlatom na Evrobasketu 2015. okončala je dug period tavorenja naše ženske košarke na marginama velikih takmičenja. Na najvećem, Igrama u Riju 2016. osvojila je bronzu, kao i na EP 2019. Pred početak ovog olimpijskog leta, ponovo je zablistala zlatnim sjajem na Evropskom prvenstvu u Valensiji.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)