POČINJE PLEJ-OF EVROLIGE: Šest Srba u borbi za F4

G. KELIĆ

20. 04. 2021. u 09:00

ŠTA su "miševi" odigrali, odigrali su, vreme je da "mačke" između sebe odrede koja od njih je najjača.

ПОЧИЊЕ ПЛЕЈ-ОФ ЕВРОЛИГЕ: Шест Срба у борби за Ф4

FOTO: Evroliga

Danas počinju prvi četvrtfinalni dueli košarkaške Evrolige u kojima će koplja ukrstiti Efes - Real (prvi meč večeras, 18.30), Armani - Bajern (20.45), CSKA - Fenerbahče (sreda, 19.00) i Barselona - Zenit (sreda, 21.00). Mesto na fajnal-foru u Kelnu od 28. do 30. maja obezbediće ekipe koje prve stignu do tri pobede.

U samoj završnici gledaćemo i petoricu srpskih košarkaša i jednog trenera i, s obzirom na to da će se neki od njih u četvrtfinalu međusobno sastati, izvesno ćemo imati najmanje dvojicu naših predstavnika na finalnom turniru.

Jedan od tih okršaja jeste onaj u kome se suprotstavljaju milanski Armani i Bajern iz Minhena, čije boje brane dvojica Vladimira. Za italijanskog predstavnika već duže vreme igra Micov, dok je glavna pokretačka snaga nemačkog tima Lučić, koji igra sezonu života.

Drugi nama zanimljiv duel je onaj između CSKA Moskva i Fenerbahčea. Turski tim sa klupe vodi selektor našeg nacionalnog tima Igor Kokoškov, u sastavu se nalazi Marko Gudurić, dok je deo ruskog velikana centar Nikola Milutinov koji je, nažalost, zbog teške povrede prerano završio sezonu.

Među najvećim favoritima se nalaze španska Barselona i Anadolu Efes, koji maestralno vodi Vasilije Micić. Turski tim će u doigravanju igrati sa madridskim Realom, u kojem nakon odlaska Gabrijela Deka u NBA šansu dobija mladi Tristan Vukčević, dok će katalonskom klubu na megdan izaći Zenit iz Sankt Peterburga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)