SEZONA BRUKANJA! Pred upravom crno-belih stoji sijaset teško rešivih pitanja

G. KELIĆ

11. 03. 2021. u 21:30

STIGAO je Partizan posle ABA lige do kraja puta i u takmičenju Evrokupa. Crno-beli su porazom od Metropolitana (70:75) završili evropsku sezonu u top 16 fazi, i tako pored činjenice da su ostali bez plej-ofa regionalnog takmičenja praktično spustili zavesu na tekuću sezonu, u kojoj je ostalo da odigraju još samo domaću Superligu.

СЕЗОНА БРУКАЊА! Пред управом црно-белих стоји сијасет тешко решивих питања

FOTO: KK Partizan

Mnogo "sudnjih" pitanja se nalazi pred "valjkom", pitanja na koje ne bi dobio odgovore ni da je kojim slučajem prošao u četvrtfinale Evrokupa.

Prvi je, naravno, angažovanje novog šefa stručnog štaba koji bi trebalo da po svojoj želji oformi igrački kadar, a pojedincima da se zahvali. Mnogim igračima, među njima pretežno strancima, ističu ugovorne obaveze na kraju sezone.

Mogli smo u prethodnim nedeljama čuti glasove iz kluba da će se u budućnosti nukleus tima graditi oko domaćih snaga, jer ovakav kakav je, nije održiv. Takođe, pitanje sportskog direktora je još aktuelno, pošto je Nikola Lončar razrešen s te dužnosti u toku sezone.

Tu je i nedoumica oko evropskog takmičenja koje će naš tim igrati sledeće godine, pošto prema poziciji koju ima u ABA ligi nema obezbeđen direktan plasman u Evrokup dogodine.

ČETVRTFINALE

PAROVI četvrtfinala Evrokupa (23-31. mart, na dve pobede: (A) Monako - Budućnost, (B) Metropolitan - G. Kanarija, (C) Virtus - Huventud, (D) Uniks - Lokomotiva K. Polufinale (dve pobede, 6-14. april)): pobednik A - pobednik B, pobednik C - pobednik D. Finale (na dve pobede), od 27. aprila do 5. maja.

Naravno, postoji mogućnost dobijanja vajld karte, kao što je bio slučaj sa Mornarom ove sezone, međutim, i na pomen igranja FIBA Lige šampiona ne bi trebalo da se kategorički odmahuje glavom, tim pre što to donosi lepu finansijsku pomoć koja nije zanemarljiva u trenutnoj situaciji.

MATOVIĆ: IDEMO DA RADIMO

MOTIV bi uvek trebalo da postoji kada igraš za Partizan, nebitno za šta se boriš. Tako rezonuje i trener Aleksandar Matović na pitanje kako pronaći motivaciju za preostale utakmice ABA lige i domaće prvenstvo.

- Kako ih motivisati? Oni su igrači Partizana, oni moraju da nauče kako da pobeđuju i da nauče mlade kako da pobeđuju. Idemo u halu da radimo - jasan je bio privremeni trener crno-belih.

Takođe, crno-belima je ostalo da odigraju još šest utakmica u jadranskoj ligi gde ne bi trebalo da se dodatno poigravaju sa renomeom grba koji nose na plećima, kao i opstankom u ligi.

Naravno tu je uvek aktuelna priča oko nacionalnog koeficijenta i koliko ćemo naredne godine imati mesta na Jadranu (trenutno pet).

ČAK 21 PORAZ

PARTIZAN je ove sezone odigrao ukupno 36 utakmica u svim takmičenjima i upisao čak 21 poraz i 15 pobeda. ABA liga: 6-12, Evrokup: 8-8, Kup Koraća: 1-1.

Zato nije za klub iz Humske igranje domaće Superlige ceremonijalno i samo za prestiž, već i za plasman u ABA ligu. Naravno, ako se akti i pravilnici ne budu opet "korigovali", a sam Bog zna da je to na ovim prostorima uobičajena pojava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (3)

MEĐUNARODNI DAN ZAŠTITE MATERNJEG JEZIKA: Važnost očuvanja kulturnog identiteta