FILIPOVSKI PRED TRENTO: Treba odigrati hrabro, za pobedu je potrebna vrhunska odbrana

Novosti online

02. 03. 2021. u 12:29

KOŠARKAŠE Partizana očekuje veoma važna utakmica u Evrokupu, protiv Trenta u Italiji. Očekivanja pred ovaj meč izneo je trener crno-belih Sašo Filipovski.

ФИЛИПОВСКИ ПРЕД ТРЕНТО: Треба одиграти храбро, за победу је потребна врхунска одбрана

FOTO: KK Partizan

Slovenački stručnjak je istakao da ima dosta problema sa povređenim igračima, ali da će oni koji su na raspolaganju dati sve od sebe da se u Beograd vrate sa pobedom.

- Ovaj deo mini priprema smo sa jednim delom ekipe odradili dobro, ali sa druge strane imamo mnogo povređenih igrača u timu. Uprkos tome, prilagodili smo se novonastaloj situaciji, vežbali smo akcije sa niskim četvorkama i nižim igračima na visokim pozicijama. Znamo kakva je situacija, ali igrači koji su zdravi, spremni su za borbu i daće sve od sebe na terenu - rekao je Filipovski.

Potom je pričao i o mlađim igračima u timu.

- Ostatak ekipe se takođe trudi, uz sve rotacije koje su bile potrebne da se izvrše. Mislim da smo spremni i da možemo da odigramo dobru utakmicu. Za pobedu je potrebno da se igra vrhunska odbrana i da igramo kolektivno. Fundamenti odbrane će biti od presudnog značaja, jer Trento igra široko, ima pokretljive petice i četvorke koji šutiraju dobro za tri poena, ali i dosta igrača kreatora igre koji mogu da igraju 1 na 1. Treba odigrati hrabro, disciplinovano, mladi igrači će doprineti svojim elanom i energijom i imaće šansu da pomognu svojoj ekipi. Kolektivnom igrom i borbenošću moramo da nadoknadimo izostanak igrača koji neće biti u timu na ovom meču - zaključio je strateg crno-belih.

Podsetimo, utakmica Trento - Partizan igra se sutra od 20 sati.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a