NEUTEŠAN ZBOG SMRTI DRUGA: Srđan Gojković Gile bio na vezi sa Savovićem do poslednjih dana

Novosti online

01. 03. 2021. u 21:14

Legendarni kapiten i sportski direktor Partizana Milenko Savović izgubio je bitku sa korona virusom i preminuo u 61. godini, a brojne ličnosti iz košarkaškog i estradnog sveta opraštaju se od proslavljenog centra.

НЕУТЕШАН ЗБОГ СМРТИ ДРУГА: Срђан Гојковић Гиле био на вези са Савовићем до последњих дана

foto: fejsbuk

Poznat u mladosti kao sjajan roker, Savović je niz godina bio prijatelj sa vođom Električnog orgazma Srđanom Gojkovićem. Popularni Gile je do pred sam kraj života "Svetog Save" (kako su Milenka iz milošte nazivali navijači Partizana), ostao na vezi sa svojim prijateljem iz gimnazijalskih dana.

- Sale je bio jedan od mojih najbližih prijatelja. Znali smo se od prvog razreda gimnazije. Bio je vrhunski sportista, ali što je još važnije, bio je sjajan čovek - rekao je Srđan Gojković.

foto: fejsbuk

Gile je otkrio da je bio u kontatku sa Milenkom gotovo do poslednjih trenutaka.

- Bili smo na vezi do pre nekoliko dana. A onda je prestao da odgovara na poruke. Iskreno, plašio sam se da bi ovo mogao da bude ishod. Ali sam verovao do kraja da će biti dobro. Bile su to kratke poruke koje smo razmenjivali poslednjih dana. Bodrio sam ga, a on mi je govorio kako je umoran. Želeo sam da zna da sam tu, da mu pružam podršku. Nisam želeo da ga zamaram dugim razgovorima. Nažalost, dogodio se ovakav ishod.

Savović je u mladosti imao takav talenat, da je "pretio" da postane jedan od najboljih rokera na estradnoj sceni. Umesto toga, izabrao je da nastavi košarkaškim putem. I nije pogrešio.

- Pamtiću ga kao jedinog sportistu koji je bio vrstan poznavalac muzike, slikarstva, kulture uopšte! Bio je vanserijska ličnost. Voleo je rokenrol, dolazio je redovno na sve naše nastupe, bio je zaista sjajan čovek. Žao mi je - istakao je Srđan Gojković Gile.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)