PARTIZAN U PROBLEMIMA! Filipovski: Neke stvari se ne mogu promeniti

Novosti online

24. 02. 2021. u 10:03

OKONČANA je reprezentativna pauza u košarci, nakon koje se nastavljaju klupske aktivnosti. Partizanu predstoje dva vezana gostovanja, Zadru u ABA ligi i Trentu u Evrokupu.

ПАРТИЗАН У ПРОБЛЕМИМА! Филиповски: Неке ствари се не могу променити

FOTO: KK Partizan

Crno-beli će pravo iz Hrvatske otići u Italiju na utakmicu koja je verovatno ključna za plasman u TOP 16 fazu.

Trenera Saša Filipovskog brine zdravstveni biltem. Povređen je trio najiskusnijih – Novice Veličković, Vilijam Mozli i Markus Pejdž.

– Imamo dosta problema sa povredama. Veličković je izvrnuo zglob, povredio se i Mozli, čekamo da vidimo prirodu njegove povrede. Istegao je butni mišić. Nadam se da nije došlo do pucanja. Nije mogao da nastavi trening, osetio je jak bol u kvadricepsu. Pejdž ima problem sa Ahilovom tetivom. Taj problem vuče neko vreme. Bol je postajala sve veća. Odsutan je već sedam dana. Njih trojicu praktično nemam, rekao je Filipovski za Sportski žurnal.

Pored odsustva ta tri igrača, Jaramaz i Dangubić su bili sa reprezentacijom pa je bilo veoma teško trenirati.

– Za svaki trening imam opcije A, B i C. Jer nikad ne znaš koliko će igrača moći da trenira. Jedan dan smo trenirali samo sa devetoricom, ceo trening ‘četiri na četiri’. Povratkom reprezentativaca Jaramaza i Dangubića imamo jedanaestoricu i u utorak smo dobro trenirali.

On je potom objasnio koje sve probleme ima zbog ne baš najbolje selekcije u timu.

– Džoš Perkins je doveden da bude bek-ap. Nikad pre nije igrao ovakve utakmice, niti u ekipi koja ima ovakve zahteve. Ni mi sami ne znamo kako će on da se nosi sa tim pritiskom. I nije to samo do koncentracije. Već i do adaptacije na igru, na zahteve trenera... Imamo i Jaramaza koji je kombo, a koji sada menja ulogu. Pa Zagorca koji mora da se nauči na poziciji "četiri". Tri petice koje teško prihvataju da ne igraju. Nije tu malo energija kojima treba vladati. Ne može tu samo da se priča o koncentraciji. Ima tu mnogo stvari koje se i ne mogu promeniti. Treba biti fleksibilan i treba izvući iz ovoga maksimum. Neke stvari se ne mogu promeniti i to treba priznati - završio je Filipovski.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili