BIRČEVIĆ U BURSI: Pamtiću kada sam Vučiću poklonio dres! Kada mi sin poraste pričaću mu o uspesima sa Srbijom i Partizanom

A. Ilić

21. 02. 2021. u 19:49

BIVŠI košarkaški reprezentativac Srbije Stefan Birčević pronašao je novi klub. Nakon dve i po godine ponovo se vraća u Tursku.

БИРЧЕВИЋ У БУРСИ: Памтићу када сам Вучићу поклонио дрес! Када ми син порасте причаћу му о успесима са Србијом и Партизаном

FOTO: EPA

Krilni centar iz Lazarevca imao je zapažene rezultate sa "Orlovima". U dresu univerzitetske selekcije ima zlato na Univerzijadi 2011. godine. Tri medalje osvojio je sa seniorskom reprezentacijom (sa Svetskog prvenstva u Španiji 2014, OI 2016. i sa SP u Turskoj 2017. godine. 

- Pronašao sam i ja klub. Korona je umalo pokvarila sve. Bilo je ponuda, ali nisam želeo u tako reći čudne košarkaške zemlje. Japan je propao zbog korona virusa - počeo je Birčević razgovor za Novosti. 

Potom je nekadašnji košarkaš Partizana govorio o novom klubu za koji je potpisao ugovor do kraja sezone.  

- Bursa je bila korektna, bore se za mesto koje vodi u plej-of. Danas su mailom poslali ugovor, a sutra bi trebalo da odletim u Istanbul. Verujem da ćemo zauzeti bar osmu poziciju i potom biti hit u plej-ofu.

Birčević je u sezoni 2017/18 nastupao za Istanbul i Banvit, te mu za novi angažman neće trebati puno vremena kako bi se aklimatizovao. 

- Tursku volim, velika zemlja, gde ljudi vole fudbal i košarku. 

Govorio je stameni košarkaš i o reprezentaciji Srbije. 

- Ako sam potreban Srbiji, naravno uvek ću se odazvati. Bilo je predivnih dana  u dresu Srbije i velikih pobeda. Pamtim većinu pobeda, jedva čekam da mi sin poraste i pričam mu o uspesima sa Partizanom i Srbijom. 

Otkrio je i svoje najdraže uspomene. 

- Najdraža mi je ona protiv Hrvatske u Riju na Olimpijskim igrama u četvrtfinalu. A pamtiću i kada sam u Španiji 2014. na Svetskom prvenstvu poklonio dres tadašnjem premijeru naše zemlje Aleksandru Vučiću - zaključio je u telefonskom razgovoru za Novosti Stefan Birčević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!