NOVO PRIZNANJE ZA SRPSKOG KOŠARKAŠA: Jokić je najbolji centar NBA lige

Novosti online

18. 12. 2020. u 18:25

NIKOLA Jokić je najbolji centar NBA lige, bar ako je verovati generalnim menadžerima ekipanajjače lige na svetu, koji su, drugu godin uzaredom, srpskog košarkaša izabrali u tradicionalnoj anketi.

НОВО ПРИЗНАЊЕ ЗА СРПСКОГ КОШАРКАША: Јокић је најбољи центар НБА лиге

Foto: AP

Uoči početka svake nove sezone u NBA ligi, organizuje se anketa u kojoj učestvuju generalni menadžeri klubova, a koji odgovaraju na pitanja o budućem šampionu, najkorisnijem igraču, košarkašu koji će najviše napredovati...

Čak 81% njih misli da će Lejkersi opet osvojiti titulu, a minimalne šanse se daju samo još Klipersima, Bruklinu i Majamiju.

U anketi zaa najboljeg centra pobedio je Nikola Jokić za koga je glasalo 50% ispitanika. on je iza sebe ostavio NBA šampiona Entonija Dejvisa (23%), dok je na trećem mestu neočekivano Janis Adetokumbo.

Grčki košarkaš je izglasan za najboljeg neevropskog igrača, ispred Dončića i Jokića, dok je takođe i najbolji defanzivac i krilni centar. Na mestu "pleja" prednjači Stef Kari uprkos povredi, najbolji bek je Džejms Harden, a najbolje krilo - Lebron Džejms.

Jokić je u anketi za najboljeg asistenta drugoplasirani sa 25% glasova, iza Lebrona Džejmsa sa 43%.

Četiri odsto ispitanika veruje da jokić može da dođe do MVP titule, a i tu je pobedu odneo Janis sa 32% glasova. Slede Luka Dončić, Entoni Dejvis, Lebron Džejms i Kevin Durent.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FINALE PRE FINALA: Jokić protiv Lebrona za kraljevsku krunu (VIDEO)