BAVARSKA BAJKA NEMA KRAJA: Trinikijeri preporodio Nemce

V. N.

18. 11. 2020. u 16:31

BAVARSKA bajka dobila je još jedno poglavlje. Minhenski Bajern je "ukrao" pobedu na gostovanju Efesu (74:71), treću uzastopnu i sedmu u dosadašnjih devet evroligaških kola.

БАВАРСКА БАЈКА НЕМА КРАЈА: Триникијери препородио Немце

Foto: Evroliga

Tim trenera Andree Trinkijerija, koji je na ulasku u sezonu bio izostavljen iz svih priča o plej-of pretendentima, gleda u leđa samo Barseloni!

Sedam minuta pre kraja, pri vođstvu domaćina 62:52, činilo se da će Efes biti prevelik zalogaj za nemačku ekipu. Međutim, italijanski stručnjak usadio je svojim igračima germanski mentalitet. U velikom preokretu pomogle su im i greške "pivara", jedna od njih bila je izgubljena lopta Vasilija Micića, koji je odigrao slabu utakmicu nakon što je u prošloj ostvario košgeterski rekord karijere (33). Postigao je 12 poena, uz šut iz igre 3/15 i po četiri asistencije i izgubljene lopte. Svoje veče nije imao ni Šejn Larkin sa 13 poena (4/13).

BLEDA PARTIJA NEDOVIĆA

VALENSIJA je nadigrala Panatinaikos za petu pobedu u sezoni (95:83), dok su atinski "zeleni" sada imaju skor 2-5 i dve utakmice manje. Najefikasniji u španskom timu bio je Klemen Prepelič sa 18 poena, dok je Nikola Kalinić postigao četiri, uz pet asistencija.

Šelvin Mek je ubacio 15 za ekipu Panatinaikosa, dok je naš Nemanja Nedović odigrao bledu partiju protiv svog bivšeg kluba - pet poena (šut iz igre 2/9).

Ekipu Bajerna predvodili su Vejd Boldvin sa 15 poena (11 asistencija) i Džejlen Rejnolds sa 14, dok je Vladimir Lučić posle serije MVP partija uzeo "tajm-aut". Meč je završio sa sedam poena, uz devet skokova i dve asistencije.

- Pobedili smo samo zbog toga što smo verovali, verovali, verovali - rekao je Trinkijeri posle meča. - Efes je imao veoma dobru treću četvrtinu, mi smo loše odigrali prvu polovinu poslednje. Ali, čim su malo popustili bili smo spremni da iskoristimo priliku i dođemo do velikog trijumfa u gostima.

Posle debakla u Barseloni, Fenerbahče nije pokazao reakciju u meču sa Baskonijom u Vitoriji. Tim našeg selektora Igora Kokoškova ponovo je ubedljivo poražen (68:86) i pao je ispod 50 odsto uspešnosti (4-5). Baskijci su imali dvojicu igrača u šuterskom transu, Aleka Pitersa sa 25 poena (10/12) i Rokasa Giedraitisa sa 19, dok je odsustvo Nanda de Koloa bilo nenadoknadivo za turski tim. Jan Veseli je bio najefikasniji sa 15 poena, po 11 su postigli Dajšon Pjer i Kenan Sipahi, dvocifren je bio i Lorenco Braun sa deset, uz čak šest izgubljenih lopti. Fener u petak gostuje Realu i, sudeći po trenutnom stanju, ima minimalne šanse da izbegne šesti evroligaški poraz.

CSKA je nastavio uspon četvrtom vezanom pobedom, ovog puta u duelu sa Žalgirisom (87:78), koji je doživeo treći poraz u nizu i polako posustaje nakon fenomenalnog starta. Briljirao je Majk Džejms sa 27 poena za "armejce", Nikola Milutinov je za 24 minuta ostvario učinak od osam poena i sedam skokova. Zenit je u poslednjoj četvrtini ispustio pobedu u meču sa Himkijem (83:88), pa je odlična rola Bilija Berona (24 poena) ostala bez nagrade. Na drugoj strani, najbolji su bili Aleksej Šved (24) i Erik Mekalum (19).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)