VRATITI DUG RUSIMA: Košarkaši Partizana dočekuju Uniks

G. KELIĆ

16. 11. 2020. u 19:54

POSLE prisilne dvonedeljne pauze u Evrokupu usled otkazanih utakmica protiv Huventuda i Venecije, koji su imali igrače zaražene virusom korona, košarkaši Partizana se napokon vraćaju drugom po jačini evropskom takmičenju duelom 8. kola, u kojem za rivala imaju ekipu Uniksa u utorak od 20.30 u novobeogradskoj hali sportova "Ranko Žeravica".

ВРАТИТИ ДУГ РУСИМА: Кошаркаши Партизана дочекују Уникс

FOTO: D. S.

Ruski predstavnik je ostao dužnik crno-belima, pošto ih je u prvom ovosezonskom okršaju savladao sa više od 20 poena razlike. Nije ni tada blistao, a ne blista ni sada, iako ima bilans od četiri pobede i dva poraza. Međutim, sve su to bili trijumfi "na mišiće".

Mnogo puta se sastav trenera Dimitrisa Priftisa provlačio protiv svojih rivala.

Zbog toga, nije naodmet konstantovati da je pobeda ostvariva i veoma poželjna, ne bi li se ostalo u trci za drugi krug.

- Nemamo mnogo vremena za odmor i sada je trenutak kada bi trebalo biti najpametniji. Najvažnija će biti energija. Uniks ima veliki individualni kvalitet i zato će biti važno da imamo visoku koncentraciju - rekao je strateg "parnog valjka" Sašo Filipovski.

Crno-beli su trenutno na dve pobede iz pet odigranih utakmica i upravo zbog toga domaći teren mora ostati neosvojiva tvrđava. Ne bi trebalo posebno naglašavati koliko bi ovaj trijumf svima u taboru našeg tima značio.

Tim pre što ih očekuje paklena sedmica, u kojoj prvo u četvrtak u odloženoj utakmici Evrokupa dočekuju Huventud, a zatim i Crvenu zvezdu u derbiju regionalne lige.

GORDIĆ: NAMETNUTI SVOJ RITAM

JEDAN od najiskusnijih u redovima Partizana i čovek koji je pogurao ekipu protiv Cibone za vikend, Nemanja Gordić, očekuje težak meč.

- Sva pažnja nam je usmerena ka prvom sledećem rivalu. Ekipu Uniksa čine veoma dobri igrači. Veliki broj njih ima mnogo poena u rukama. Moramo da ih zaustavimo timski, uz maksimalnu energiju tokom svih 40 minuta. Vrlo je bitno da od prve lopte budemo sto odsto koncentrisani i da kroz igru koja nam više odgovara pravimo rezultat - naveo je plejmejker beogradskog tima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a