DENVER JE U FINALU: Nikola Jokić neverovatnom partijom predvodio ekipu u rušenju favorizovanih Klipersa (VIDEO)

Novosti online

16. 09. 2020. u 08:56

DENVER je u finalu Zapada NBA lige.

ДЕНВЕР ЈЕ У ФИНАЛУ: Никола Јокић невероватном партијом предводио екипу у рушењу фаворизованих Клиперса (ВИДЕО)

foto: EPA

Nagetsi predvođeni, neverovatnim, centrom Nikolom Jokićem savladali su u majstorici polufinala favorizovane Los Anđeles Kliperse 104:89 i plasirali se u finale gde ih čeka Los Anđeles Lejkersi. 


Srpski reprezentativac je imao novu fenomenalnu tripl-dabl partiju od 16 poena, 22 skoka i 13 asistencija, a postao je i prvi igrač u istoriji NBA lige koji je upisao tripl-dabl već posle tri četvrtine 7. meča plej-ofa.

Igrači Denvera su bili toliko naoštreni na pobedu, kada su već uspeli da sa 3:1 u seriji izjednače na 3:3 i zakažu majstoricu, da ih niko nije mogao zaustaviti. I nije samo Jokić bio fantastičan i dominantan. Najefikasniji u timu bio je Džamal Marej, koji je utakmicu završio sa 40 poena, a tokom druge četvrtine je dao čak 20 poena.


Treća četvrtina je bila prelomna. Dirigentsku palicu uzeo je Nikola Jokić, razigravao saigrače pri šutu za tri poena i pogađao zicere pri skoku... Klipersi su ostali nemoćni, da ni najveće zvezde tima Leonardo i Džordž nisu imali rešenja.

Ovo je najveće iznenađenje u Diznilendu, tokom plej-ofa. Jer pred početak polufinalne serije svi su davali šansu Klipersima i predviđali finale Zapada da igraju gradski rivali iz Los Anđelesa.

Međutim, "planove" je pokvario Denver i pomalo srpskog inata. U finalu će se sastati Nagetsi sa Lejkersima, na prvom meču u petak na subotu u 3:00 sata.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna