OBRADOVIĆ: Pratimo tržište, imam velika očekivanja od Kuzmića

Novosti online

06. 09. 2020. u 15:19

KOŠARKAŠKI klub Crvena zvezda je danas održao "Media Day" na kome su predstavljeni novi dresovi za narednu sezonu.

ОБРАДОВИЋ: Пратимо тржиште, имам велика очекивања од Кузмића

Foto: Printskrin Youtube

Novinari ovu priliku uvek iskoriste da porazgovaraju sa trenerom i igračima o očekivanjima za narednu sezonu.

Na podijum su izašli kapiten Branko Lazić, kao i Marko Simonović, Dejan Davidovac i Džordan Lojd koji su na sebi nosili dresove za domaće i gostujuće utakmice. Izgled treće garniture, kako je najavljeno, biće objavljeno naknadno i imaće potpuno drugačiji izgled.

Zbog problema sa virusom korona Saša Obradović i njegovi izabranici odgovarali su na već unapred postavljenja pitanja.

- Prijale su nam pripreme na Kopaoniku. Mogu samo da zahvalim svima što su nam obezbedili dobre uslove za rad. Zadovoljan sam motivacijom i posvešćenošću svih igrača, jer je tako i moj posao bio lakši, jer su svi pokazali veliku volju i želju za radom i napretkom. Uradili smo veliki deo posla, ali pravi ispiti tek dolaze. Prvo na pripremnim turnirima koji nas čekaju, zatim i tokom sezone. Svi izazovi postajaće sve teži kako vreme bude prolazilo, ali pokazaće nam koliko je rad koji smo sprovodili dosad imao efekta - rekao je Obradović.

Jedno od pitanja koje navijače crveno-belih najviše zanima je da li će biti još pojačanja.

- Situacija na tržištu jeste prilično otvorena i svaki evroligaški tim ima velike ambiicje, baš kao i mi. Zato svi mi treba da pratimo stanje, mada je jasno da u novonastalim okolnostima nikom nije lako, kako klubovima, tako igračima i trenerima. Trenutak je težak za sve, pa i nas. Ovo je dobar izazov za ekipu, jer ćemo videti ko će ući u tim, ko će izaći iz njega... Pratićemo dešavanja tokom sezone, trudićemo se da budemo dobro obavešteni i reagujemo pravovremeno ako za to bude bilo potrebe.

Još uvek je neizvesno da li će sezona početi na vreme i pod kojim uslovima će se igrati. To se odnosi i na Evroligu i na ABA ligu.

- Da, pominju se različite priče, ali mi ćemo da se trudimo da radimo dobar posao i čekaćemo informacije. Treba biti spreman na sve varijante. Kako je nama, tako je i drugima.

U sastavu Zvezde za narednu sezonu biće i Ognjen Kuzmić koji se potpuno oporavio od niza povreda koje je imao poslednjih godina i od teške saobraćajne nesreće koju je doživeo pre nešto više od godinu dana.

- Generalno sam očekivao da se vrati jači posle svih problema koje je imao. Pokazao je pozitivnu energiju, trud, vratio se onaj stari Kuzmić i imam velikih očekivanja od njega.

Izabranike Saše Obradovića 8. septembra očekuje učešće ma Glorija kupu u Antaliji. Na tom turniru će igrati Efes, Fenerbahče i Himki, ali i članovi FIBA Lige šampiona - Galatasaraj, tofaš, Karšijaka i Turk Telekom.

- Očekujem da napredujemo dalje, da se iskristališu uloge. Na dobrom smo putu, dolaze nam jaki protivnici i iskoristićemo vreme da podignemo energiju i spremno dočekamo sezonu - zaključio je Obradović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a