Simonović za “Novosti” o povratku među koševe: Kao da sam ponovo živ, želimo titulu čak i ako ne donosi Evroligu

V. Preradović

19. 06. 2020. u 20:45

PRVI put od 7. marta i prvenstvenog duela sa Huventudom, krilni igrač Unikahe Marko Simonović odigrao je 17. juna utakmicu protiv Tenerifa u okviru završnog turnira španske lige u Valensiji.

Симоновић за “Новости” о повратку међу кошеве: Као да сам поново жив, желимо титулу чак и ако не доноси Евролигу

ACB liga

Srpski reprezentativac govori za "Novosti" o utiscima povratka na teren posle tromesečne pauze izazvane virusnom pandemijom.

- Nestvaran osećaj, kao da sam ponovo živ. Svi smo dugo iščekivali povratak na teren, osetio sam neopisivu sreću. Uživali smo u utakmici, ugođaj je upotpunjen time što smo stvarno odigrali dobro i pobedili kvalitetnog protivnika. Zadovoljan sam i fizičkom formom, očekivao sam da će biti lošija.

U dvorani "La Fonteta", osim timova i njihovog osoblja, prisutni su samo predstavnici medija.

- Naravno, bilo bi bolje da ima publike. Ali, samo dajte da igramo!

Na snazi su striktni bezbednosni protokoli za 12 učesnika završnice najkvalitetnije nacionalne lige u Evropi.

- Organizacija je zaista sjajna. Dvanaest ekipa je podeljeno u tri hotela, u zasebnim smo sobama, na svaka tri dana testiramo se na koronu. Tačno se zna kad koja ekipa jede, čekamo da se dezinfikuje sto, menja se escajg, ruke se dezinfikuju alkoholom pri svakom izlasku i ulasku. Peru se lopte, tereni, u hotel ne možete da uđete bez akreditacije.

Dozvoljeni su kontakti sa igračima iz drugih timova, ali je rizik od zaraze sveden na minimum kretanjem u skoro hermetički zatvorenom "zelenom krugu".

- Ima kontakata, ali se svi istog dana testiramo i prolazimo iste procedure. Verovatnoća da se zarazimo je izuzetno mala, ne možemo da izlazimo iz hotela i znamo da smo svi "čisti". Od naših igrača, sa nama u hotelu su Oliver Stević i Dragan Apić, a tu su i momci iz Slovenije Alen Omić i Klemen Prepelič. Svi smo puni pozitivnih utisaka.

Trener Barselone Svetislav Pešić rekao je da nijedan učesnik nije bez šanse za titulu u ovakvim turnirskim uslovima.

- Istina. Činjenica je da su glavni favoriti Real i Barsa, pa onda Baskonija i Valensija, ali svako ima neku šansu. Nismo usred sezone, vratili smo se na teren posle tri meseca i niko ne zna kako će ekipa da reaguje u prvoj utakmici u grupi, kako u petoj ili u polufinalu i finalu. Ne igra se plej-of serija, što daje šansu slabijim timovima. Naša ambicija je da probamo da igramo što bolju košarku.

Unikahi ni trofej ne može da donese plasman u Evroligu.

- Tako je, ali sam trofej mnogo znači. Svi smo počeli da se bavimo košarkom zbog osećaja osvajanja titule, tako da se ne bih bunio da osvojimo trofej, iako ne donosi Evroligu.

KVALITET IZNAD OČEKIVANjA

KVALITET košarke u prvim utakmicama završnice španske ACB lige prevazišao je očekivanja, imajući u vidu dugu pauzu i kratak period priprema za nastavak takmičenja.

- Očekivao sam da će nivo košarke da bude malo niži, da bi bilo veoma dobro ako ekipe dostignu 60-70 odsto realnog kvaliteta. Mislim da je pređen taj nivo. Naravno, nismo na maksimumu, ali je veoma dobro ono što su timovi pokazali na početku turnira - smatra Simonović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FINALE PRE FINALA: Jokić protiv Lebrona za kraljevsku krunu (VIDEO)