POLETELI, PA SE IZNERVIRALI - I OSTALI BEZ ZLATA: Srbija druga na prestižnom košarkaškom turniru "Albert Švajcer" (VIDEO)

Novosti online

06. 04. 2024. u 20:06

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je drugo mesto na prestićžnom turniru „Albert Švajcer“ u Manhajmu.

ПОЛЕТЕЛИ, ПА СЕ ИЗНЕРВИРАЛИ - И ОСТАЛИ БЕЗ ЗЛАТА: Србија друга на престижном кошаркашком турниру Алберт Швајцер (ВИДЕО)

FOTO: KSS

Naši mladi košarkaši su u finalu prestižnog turnira poraženi protiv vršnjaka iz Australije rezultatom 71:65 (11:14, 19:16, 21:14, 20:21).

Australijanci su, posle ujednačenog prvog poluvremena, poveli početkom treće deonice sa 48:38, a posle prvog "povratka" naših košarkaških nada, njihovi rivali su na startu četvrte deonice otišli na 55:44, potom i najvećiih 61:47.

Međutim, tada se desio fantastičan nalet "orlića".

Ne samo da su smanjivali zaostatak, već su u 38. minutu poravnali rezultat na 61:61, a imali i napad za vođstvo.

No, ne samo da ga nisu iskoristili, već su pola minuta pre kraja došli do 65:65 i onda - poklekli.

Promašen je napad za novo izjednačenje nakon što je suparnik Srbije 27 sekundi pre kraja poveo sa 67:65 a, čini se, sudije su tada mogle da dosude prekršaj za "orliće". No, toga nije bilo, pa su oni, prilično nervozni što je Australija brojčano jača u kontri, napravili i neposrtsku ličnu grešku i, "sa klupe", tehničku, što su bila četiri nova penala za potonje pobednike turnira.

Evo i kako je izgledala cela utakmica, zapravo - ceo završni dan na ovom prestižnom turniru:

U finalu, Savo Drezgić i Andrej Kostić postigli su po 15 poena za Srbiju (Drezgić je imao i šest skokova, četiri asistencije, ali i sedam izgubljenih lopti), dok je Aleksa Dimitrijević ubacio 12 poena uz devet skokova. U strelce su se upisali još i Mitar Bošnjaković (9), Aleksa Stanojević (8), Aleksandar Vojinović (4), Ognjen Srznetić (2). Šansu su dobili, ali bez poena ostali, još i Marko Tofoski, Miloš Sojić i Aleksa Vlajić, a u igru odlukom selektora Vuleta Avdalovića nisu ulazili Stefan Plisnić i Andrija Đurić.

Roko Zikarski je predvodio ekipu iz "zemlje kengura" sa 20 poena i 12 skokova, a po 16 poena su dali Džejkob Marfi i Roman Siulepa.

U prvom delu takmičenja, Srbija je u B grupi savladala Egipat 94:71, Kinu 99:75, Nemačku U17 98:35 i Grčku 89:57, dok je poražena od Italije 73:69. U polufinalu su naši juniori bili bolji od Nemačke U18 rezultatom 82:76.

U meču za treće mesto, Nemačka je pobedila Italiju 95:80.

Drezgić u idealnoj petorci

Plejmejker Srbije Savo Drezgić izabran je u najbolju petorku turnira.

Uz njega, drugi bek u idealnoj petorci turnira je Džek Kejil (Nemačka), zatim dva krila Roman Siulepa (Australija) i Hanes Štajnbah (Nemačka), te kao centar i MVP turnira, Australijanac Roko Zikarski.

Bonus video:  Porodica promenila "Oče naš" zbog KK Partizan

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)