ZVEZDA PALA POSLE DRAME: Crveno-beli namučili Real, ali izgubili u Madridu

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

29. 03. 2024. u 22:27 >> 22:08

KOŠARKAŠI Crvene zvezde izgubili su od Real Madrida u "Vizink centru" sa 101:94 u 32. kolu Evrolige.

ЗВЕЗДА ПАЛА ПОСЛЕ ДРАМЕ: Црвено-бели намучили Реал, али изгубили у Мадриду

Foto: EPA-EFE/Chema Moya

Odličan meč odigrali su crveno-beli, vodili u većem delu meča, ali nisu uspeli da naprave senzaciju i pobede aktuelnog prvaka Evrope.

I jedni i drugi su bili oslabljeni zbog izostanka nekoliko bitnih igrača, ipak to nije sprečilo ekipe da pruže sjajnu napadačku partiju. Koliko je Zvezda odigrala dobar duel pokazuje i činjenica da su Beograđani dobili dve od četiri četvrtine, jedna je okončana nerešeno, a Real je boli bio u poslednjem kvartalu.

Gosti su do samog kraja bili u egalu, no na kraju je presudila trojka Hezonje i zakucavanje u kontri posle ukradene lopte. Takođe, Musa je pravio dosta problema crveno-belima. Fauliran je čak devet puta, od toga dva putu na šutu za tri poena.

Neutralni navijači su mogli da uživaju, s obzirom na to da je bilo dosta atraktivnih pobeda, kao i veliki broj poena.

Timu sa Malog Kalemegdana nije pomoglo da trijumfuje ni to što su Nemanja Nedović i Adam Hanga odigrali odličan meč. Prvi je postigao 30 poena, a mađarski reprezentativac se zaustavio na 22.

U redovima Reala najviše se istakao Džanan Musa sa 30 poena, dok je Mario Hezonja dodao 20. Valter Tavares je upisao dabl-dabl od 11 poena i 11 skokova.

Madriđani sada imaju učinak 26-6, tim sa Malog Kalemegdana je na 11-21.

Real Madrid - Crvena zvezda 101:94 (20:21, 24:26, 28:28, 29:19)

Dvorana: "Vizink centar". Gledalaca: 9.189. Sudije: Matej Boltauzer, Arturas Sukis, Maksim Buber.

Real Madrid: Kozer, Fernandez 3, Abalde 7, Gonzales, Hezonja 20, Alosen 2, Rodrigez 3, Tavares 11, Ljulj 7, Jabusele 16, Endijaj 2, Musa 30.

Crvena zvezda: Smart 9, Lazarević, Hanga 22, Davidovac 6, Mitrović 6, Lazić 3, Tobi, Bolomboj 5, Ilić 9, Nedović 30, Gedraitis 2, Gilespi 2.

 

Četvrta četvrtina: Real Madrid - Crvena zvezda 97:94

40' - Zvezda nije iskoristila napad. Potom je Musa pogodio jedno slobodno bacanje. Nedović je potom takođe bio polovičan.

40' - Tavares je pogodio oba slobodna bacanja. Hezonja je potom ukrao loptu i zakucao u kontri. Real je na dobrom putu da upiše pobedu. Tajm-aut je zatražio Sferopulos na 31 sekundu pre kraja.

38' - Musa je opet poentirao pod faluom Bolomboja. Opet je pogodio dodatno bacanje. Hanga vraća vođstvo Zvezdi. Pogodio je Hanga trojku od tablu, ali je uzvratio Hezonja. Neverovatna utakmica u Madridu!

37' - Drugi put je Musa fauliran od strane Lazića na šutu za tri poena, no pogodio je. Dodatno slobodno bacanje će izvesti posle tajm-auta Sferopulosa. Pogodio je i dodatni penal reprezentativac BiH. Ilić je ostao sam u korneru i pogodio je trojku.

36' - Bolomboj je polovičan sa linije penala. Jabusele je oba realizovao. Hanga je bio sam na šutu za tri poena, ali nije bio precizan.

35' - Hanga je promašio iz kontre, ali je Mitrović sve dobro pratio i uspeo je da poentira. Na drugoj strani Ljulj pogađa važnu trojku za domaće.

33' - Jabusele je pogodio šut preko ruke. Zvezda je promašila dve vezane trojke preko Nedovića i Hange.

32' - Bolomboj je snažno zakucao, a potom i poentirao posle asistencije Nedovića. Zvezda je sada odgovorila serijom 7:0.

31' - Raspucali su se domaći. Serhi Rodrigez je četvrti period otvorio trojkom, ali vratio je Nedović koji je sada na 29 poena.

Treća četvrtina: Real Madrid - Crvena zvezda 72:75

30' - Hezonja je dobro pratio kretnju Rodrigeza i lako je poentirao posle asistencije iskusnog Španca. Musa je pogodio tri bacanja, a onda je Hanga uspeo u poslednjoj sekundi da poentira na obruču.

29' - Real je očas posla napravio seriju 10:0 i u potpunosti se vratio u igru šampion Evrope. Sada je i Hezonja postigao trojku. Seriju "kraljevića" prekinuo je Nedović poenima pod faulom Fernandeza. Pogodio je i dodatno bacanje.

28' - Podigao je Real agresivnost u odbrani i sve teže gosti dolaze do poena. Musa je pogodio pod faulom Lazarevića. Sada je tajm-aut zatrežio Janis Sferopulos.

27' - Odlično igraju crveno-beli. U kontri je poentirao Davidovac i naterao je Ćusa Matea da zatraži još jedan tajm-aut u ovoj četvrtini. Tavares je poentirao pod faulom. Realizovao je i dodatno bacanje.

26' - Sjajno igra Hanga, još jednom je pogodio trojku. Ljulj je oba puta bio siguran sa linije slobonih bacanja. Smart je probio odbranu Reala i poentirao pored Tavaresa.

Foto: EPA-EFE/Chema Moya

25' - Ostao je sam Jabusele van linije 6,75 i kaznio je propust odbrane gostiju. Smart je na drugoj strani oba puta bio precizan sa crte.

24' - Crvena zvezda prvi put ima dvocifrenu prednost i to nakon poena Adama Hange. Nezadovoljan je Ćus Mateo i odmah je zatražio tajm-aut. Sada je Hanga pogodio i oba bacanja.

23' - Sada je Nedović dobro probio i došao je do novih poena. Sjajno igra bek Crvene zvezde. Musa je opet poentirao sa linije penala, no sada je bio polovičan. Ilić je postigao tri koša i sva tri iz zakucavanja.

22' - Tavares je bio okružen trojicom protivničkih igrača, ali ni to mu nije smetalo da poentirao. Nedović nastavlja tamo gde je stao u prvom poluvremenu, treći put je bio precizan van linije 6,75.

21' - Drugo poluvreme je počelo trojkom Hange. Musa je poentirao za Madriđane i to sa linije penala.

Druga četvrtina: Real Madrid - Crvena zvezda 44:47

20' - Uhvatio je Mitrović ofanzivni skok i poentira pod faulom Endijaja. Bio je precizan i sa crte. Poslednji napad na meču imao je Real, ali Hezonja nije pogodio šut iz velike daljine.

20' - Abalde je sada u ritmu. Vezao je pet poena, a moći će da produži niz sa linije penala, ali tek nakon tajm-auta Janisa Sferopulosa. Uspeo je oba puta da bude precizan.

19' - Odličan napad crveno-belih i trojka Smarta. Abalde je dobro probio i poentirao. Nedović je drugi put bio precizan van linije 6,75.

18' - Dobra akcija gostiju i poeni Fredija Gilespija. Oteo je Davodivac loptu Jabuseleu i došao do lakih poena. Tajm-autom je reagovao Ćus Mateo. Alosen je oba puta bio precizan sa linije penala.

16' - Posle Davidovca koji je oba puta bio precizan, Luka Mitrović je bio polovičan sa linije penala.

15' - Kakva akcija Madriđana, sjajnu alej-up kombinaciju su odigrali Ljulj i Hezonja. Opet je Real malo dodao gas i napravio osetniju prednost. Još jedan odličan potez Nedovića i već je na 15 poena bek tima iz Beograda.

Foto: EPA-EFE/Chema Moya

14' - Ušao je u igru i Rudi Fernandez i postigao je trojku. Na drugoj strani Nedović nastavlja da pogađa. Jabusele je drugi put na utakmici poentirao pod faluom.

13' - Sada je Hrvat realizovao i dva slobodna bacanja. Gilespi je ukrao loptu i proigrao je Smarta koji se poenima iz kontre upisao u strelce.

12' - Nedović nastavlja da poentira, sada je bio precizan sa linije penala. Drugi put je van linije 6,75 precizan bio Mario Hezonja.

11' - Prve poene u drugoj četvrtini postigao je Nedović koji je već došao do devet poena. Tavares je pogodio oba slobodna bacanja.

Prva četvrtina: Real Madrid - Crvena zvezda 20:21

10' - Ostao je sam u korneru Branko Lazić i bio je precizan. To su prvi poeni kapitena crveno-belih. Potom je i Nedović pogodio trojku za vođstvo na kraju prvog kvartala. Gosti su serijom 8:0 okončali prvi period.

9' - Ubacio je Real u višu brzinu i sada je šut van linije 6,75 pogodio Hezonja. Lepo je Nedović naskočio i pogodio sa poludistance.

8' - Musa je odlično ušao u meč i već je dvocifren. Potom je pod faulom poentirao Jabusele. Francuz je realizovao i slobodno bacanje.

7' - Sjajno se Hanga oslobodio Jabuselea i pogodio je trojku. Potom dobra akcija Reala koju je zakucavanjem završio Endijaj.

5' - Tavares je dobro pratio i vratio u koš promašaj Alosena. Madriđani su napravili brzo 6:0 nakon novih poena Muse.

4' - Nedović je dobro probio i poentirao flouter preko Tavaresa. Crveno-beli su veoma dobro otvorili utakmicu u prestonici Španije. Musa je jedini koji pogađa za Real od početka susreta.

3' - Sada je reprezentativac Bosne i Hercegovine pogodio i težak šut za dva, ali Ilić igra veoma dobro i već je drugi put na utakmici zakucao.

2' - Musa je pogodio šut van linije 6,75. Ovo su prvi poeni za domaće na ovom susretu. Na drugoj strani sjajno je zakucao Ilić. U strelce se upisao i Adam Hanga koji je bio precizan sa linije penala.

1' - Do prvih poena na utakmici došla je Crvena zvezda preko Rokasa Gedraitisa koji je ukrao loptu i položio u kontri.

Real Madrid meč počinje u petorci: Karlos Alosen, Ugo Gonzales, Džanan Musa, Edi Endijaj, Valter Tavares. Crvena zvezda duel kreće sa petorkom: Adam Hanga, Nemanja Nedović, Rokas Gedraitis, Dalibori Ilić, Džoel Bolomboj.

Uoči meča:

Ovaj duel nema nikakav rezultatski značaj pošto su "kraljevići" obezbedili prvo mesto u ligaškom delu, dok su crveno-beli izgubili sve šanse da se nađu u plej-inu.

Izabranici Janisa Sferopulosa su autsajderi na ovom meču, ali pokušaće nda naprave čudo i prekinu seriju od tri vezana poraza od aktuelnog prvaka Evrope.

Zanimljivo je to da klub sa Malog Kalemegdana u ta tri susreta nijednom nije postigao 60 ili više poena - redom je davao 56, 59, 58.

Tim Ćusa Matea se nalazi u odličnoj formi, u seriji je od šest trijumfa u svim takmičenjima.

Zvezda će i na ovoj utakmici biti znatno oslabljena. Van sastava su Miloš Teodosić, Nikola Topić, Jago dos Santos i Trej Tompkins.

Real Madrid je trenutno na učinku 25-6, dok su crveno-beli na 11-20.

BONUS VIDEO: ZVEZDA DOČEKALA: Nikola Topić trenira

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)