"TARGETIRATI JEDNOG IGRAČA..." Željko Obradović i reakcija na agresivnost Zeka Ledeja na derbiju, a kako je tek opisao Zvezdinu pobedu!

Novosti online

28. 01. 2024. u 21:56 >> 22:04

Crvena zvezda i Partizan četvrti put su ove sezone igrali, drugi u ABA ligi, a po završetku vrlo zanimljivog večitog derbija desila se i vrlo zanimljiva konferencija za štampu trenera crno-belih, Željka Obradovića.

ТАРГЕТИРАТИ ЈЕДНОГ ИГРАЧА... Жељко Обрадовић и реакција на агресивност Зека Ледеја на дербију, а како је тек описао Звездину победу!

FOTO: M. Vukadinović

Podsetimo, Crvena zvezda je pobedila Partizan posle velike drame: vodila je i sa 21 poenom razlike, a na kraju strepela od pregledanja snimka poslednje akcije crno-belih, kada postignuti koš gostiju, uz zvuk sirene, nije bio priznat.

"Zvezdina pobeda je bila kakva je bila"

- Očigledno, bila su ovo dva različita poluvremena. Zvezda je otvorila meč sa tri vezana šuta za tri poena, mi tada i nismo igrali odbranu. Oni su rano stekli vođstvo, ali je onda u drugom poluvremenu reakcija našeg tima bila fantastična. Ponosan sam sa na igrače, jer smo čak došli u situaciju da pobedimo. Dobro, nije ušao taj šut Avramovića, i onaj jedan penal... Ma, i nije samo jedan penal promašen, ali svakako, bilo je neuporedivo bolje drugo poluvreme. Čestitam igračima na tome, kao što ću iskoristiti priliku da čestitam Zvezdi na pobedi koja je bila kakva je bila. Ima tu još nekih detalja utakmice koje ne bih sada da komentarišem, pogledaćemo snimak i videti šta se tačno događalo - započeo je Obradović svoju analizu.

Govor na poluvremenu?

Upitan šta je rekao svojim izabranici na poluvremenu, odgovorio je ovako:

- Mislim da su i oni (košarkaši Partizana) bili svesni slike koju smo dali u 1. poluvremenu, pa smo u drugom dobro radili sve ono što nismo radili dobro u prvom. Od kvalitetnije odbrane, do čitanja bolje Zvezdine odbrana i lakšeg poentiranja.

Nemanja Nedović i Zek Ledej u klinčui tokom ABA večitog derbija u kome je Crvena zvezda pobedila Partizan / FOTO: M. Vukadinović

Zak Ledej i agresivnost

Poslednje pitanje glasilo je zašto je Zek Ledej bio toliko agresivan na ovom meču, da je i isključen:

- Kako ste rekli izraz? Agresivan? Aha. Pa, sudije su tako odlučile, dve tehničke greške i to je autoomatsko isključenje. On je bio izuzetno motivisan i dao je, sigurno, taj početni elan i zanos ekipi. To je sigurno. Da li je bio toliko nervozan ili ne, to ne znam, ali nije sam on učestvovao (u dva sukoba), kad se pogleda, a treba pogledati snimke, učestvovalo je mnogo igrača. Targetirati jednog igrača, i reći "on je taj"... ne verujem da je to baš korektno. S te strane, sigurno... svaki igrač treba da bude miran i da doprinosi nekoj dobroj atmosferi na parketu, svejedno s koje je strane. Bilo je igrača koji su bili mirni, bilo je nekih koji su bili manje mirne, ali... utakmica povuče. Na kraju krajeva, videli ste pozdrave između svih aktera i to nikada između nas nije bio problem. Šta se desi na terenu, ostane na terenu, i to je to - zaključio je Željko Obradović.

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu