KO JE OVO OČEKIVAO?! Evo šta je trener Zvezde Janis Sferopulos uradio posle šok-poraza u Evroligi

Novosti online

25. 01. 2024. u 22:19

Crvena zvezda se uopšte nije dobro provela na gostovanju poslednjeplasiranom timu Evrolige, Albi, a onda je usledio neočekivani potez trenera srpskog šampiona.

КО ЈЕ ОВО ОЧЕКИВАО?! Ево шта је тренер Звезде Јанис Сферопулос урадио после шок-пораза у Евролиги

FOTO: M. Vukadinović

Podsetimo, Alba je pobedila Zvezdu, posle čega su akteri utakmice, kako je i red, stali pred kameru Evroliga TV-a da kažu svoje utiske.


Obično izjave daju četiri osobe: treneri obe ekipe, najkorisniji igrač meča i, kao četvrti, neko ko je na poseban način obeležio utakmicu.


Ovoga puta, međutim, Janis Sferopulos, šef stručnog štaba Crvene zvezde, nije davao izjavu.

"Nažalost, nemamo Sferopulosovu izjavu za vas (gledaoci), jer je on odlučio - da ne priča večeras", i sam je, pomalo iznenađen, u prenosu rekao komentator Evroliga TV-a.

Prethodno je, naravno, veoma zadovoljan učinjenim, kratak osvrt na pobedu izneo strateg domaćih, Israel Gonzalez:

- Gledao sam sad podatke o skokovima i mnogo mi je drago da smo baš u tome nadmašili jako dobru skakaču ekipu kao što je Zvezda, ali je trijumfu doprinela i naša odbrana, naravno. Sve u košarci počinje od defanzive. Ako smo tu dobri, kao što jesmo bili u prvom poluvremenu, sve onda bude lakše na drugoj strani terena - rekao je trener Albe.

Alba - Crvena zvezda, statistika na koju gosti ne mogu da budu ponosni

Što se statistike tiče, Gonzalez je ponosan bio na činjenicu da je njegov tim imao 42 uhvaćene lopte posle nečijih promašaja (čak 13 u napadu), naspram Zvezdinih 35 skokova, ali je Alba bila bolja i u šutu za dva poena (52,8% naspram 48,8%), i za tri (37% - 26,9%), i u slobodnim bacanjima (91,3% - 77,3%), a naročito u asistencijama, 19 naspram devet.

Crveno-beli su bili uspešniji u "krađama", 7:3 i blokadama (3:2) što je, ispostavilo se, bilo premalo da bi se opravdala uloga favorita protiv "fenjeraša" koji je do ovog, 23. kola Evrolige, ostvario samo četiri pobede.

Tabela Evrolige

Tabela Evrolige / Screenshot / Euroleague

Bonus video:  Porodica promenila "Oče naš" zbog KK Partizan

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave