SRBIN IZAZVAO NBA HAOS! Rajaković uradio ono što niko živ nije očekivao, čeka ga ogromna kazna, a njegovi igrači viču "Do smrti smo uz tebe!"

Novosti online

10. 01. 2024. u 17:59

Darko Rajaković, trener košarkaškog kluba Toronto Reptors, uradio je jednu potpuno neočekivanu, a za NBA ligu netipičnu stvar - osuo je drvlje i kamenje po sudijama na konferenciji za štampu posle neverovatne završnice utakmice u Los Anđelesu.

СРБИН ИЗАЗВАО НБА ХАОС! Рајаковић урадио оно што нико жив није очекивао, чека га огромна казна, а његови играчи вичу До смрти смо уз тебе!

FOTO: Tanjug/AP

Ekipa srpskog trenera je izgubila od Lejkersa sa 132:131 i to nakon što je njen rival u poslednjoj četvrtini izveo čak 23 slobodna bacanja, a Reptorsi tek dva. Entoni Dejvis je, zahvaljujući odlukama sudija, u četvrtoj deonici ubacio 20 (od svog 41 poena), a u tih 12 minuta izveo je čak 11 penala, i svih 11 pogodio. U celom meču on je šutirao 14 od 36 slobodnih bacanja koje su arbitri dodelili Lejkersima, dok je čitav tim Toronta imao triput manje, samo 13.

"Ovo je nečuveno. Ovo što se desilo večeras je potpuno s****" - počeo je Rajaković, dodajući gotovo u dahu i sledeće:

- Sramota. Sramota za sudije. Sramota za ligu što ovo dozvoljava. Hej, 23 penala za njih, a za nas dva u poslednjoj četvrtini!? Pa, kako da igramo? Ja razumem poštovanje prema Ol-star igračima i sve što uz to ide, ali imamo i mi zvezde u ekipi. Kako je moguće da jedan Skoti Barns, koji je Ol-star kalibra u ovoj ligi, kako je moguće da on ide svaki put u prodor ka košu, ne glumi da je fauliran, već snažno ide ne želeći da iznudi prekršaje, a dobije samo dva slobodna bacanja za ceo meč? - pitao se srpski strateg, udarajući rukom o sto. - Kako je to moguće? Kako ćete to da mi objasnite?

Dejvis je imao i 11 skokova, a iz igre je šutirao 13 od 17 dok je rivalu iz Toronta nedostajao startni centar Jakob Poelts. Entoni Dejvis je postigao 10 poena u poslednjih minut i jednu sekundu, a u tom periodu je izveo čak osam slobodnih bacanja. I imao ključnu blokadu nad Barnsom.

Rajaković tvrdi da arbitri nisu dali ni najmanju šansu njegovoj ekipi da trijumfuje:

- Oni (Lejkersi) su morali da pobede? Ako je to slučaj, pa dajte, recite nam, da ne moramo da dolazimo. Samo im upišite pobedu. Ali, ovo stvarno nije bilo fer noćas. I nije da nam se to prvi put dešava. Skoti Barns će biti Ol-star igrač. On će biti jedno od zaštitnih lica ove lige, a ono što se dešava ovde tokom cele sezone... to je kompletno s***".

Darko Rajaković, trener NBA kluba Toronto reptors / FOTO: Tanjug/AP

Barns je ubacio 26 poena, jedan više od saigrača Paskala Siakama. 

Reptorsi su doživeli drugi poraaz u pet mečeva otkako su doveli Imanuela Kviklija i Ar-Džej Bereta iz Njujorka, gde su poslali Ou-Džija Anuobija. Beret je postigao 23 poena, a Kvikli 21 u tek drugom izgubljenom meču kanadskog kluba na poslednjih devet gostovanja Lejkersima.

Rajaković će, kako piše CBS, po svoj prilici biti veoma oštro kažnjen od čelnika NBA lige, ali "njegovi igrači izgleda da cene ovu verbalnu borbenost".

- Ovo (što je uradio) samo govori da je on tu za nas, kao da smo porodica, kao da smo pravi tim - rekao je Tadeus Jang koji je na mestu startnog centra dao deset poena za Toronto u Los Anđelesu. Potom je dodao: - Uvek ćemo biti tu jedni za druge kao porodica, kao tim. Uvek ćemo se držati zajedno, a on je od prvog dana kada je došao kod nas bio uz nas. Volimo Darka do smrti! O treneru mislimo sve najbolje i definitivno cenimo to što se "bije" za nas.

Toronto je trenutno 11. na tabeli Istočne konferencije NBA lige, sa učinkom 15-22 (jedna pobeda ga deli od mesta koje vodi u Plej-in), a Lejkersi su sada deseti na "zapadu", sa po 19 pobeda i poraza.

BONUS VIDEO: Cilj mi je bio da igram za Zvezdu ili Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!