KO IMA VEĆI? Partizan i Crvena zvezda u dva dana javno izmerili klupske budžete

V. Preradović

16. 12. 2023. u 20:50

KO ima veći budžet? Večito pitanje i tema za raspravu navijača večitih beogradskih rivala.

КО ИМА ВЕЋИ? Партизан и Црвена звезда у два дана јавно измерили клупске буџете

Foto: Tanjug/Milica Nikolić

Nakon što je predsednik Partizana Ostoja Mijailović obelodanio da klub ove sezone raspolaže sa rekordnih 20.000.000 evra, nije se dugo čekalo na odgovor prvog čoveka Crvene zvezde Nebojše Čovića.

- Budžet je 15.777.062 evra, da kažemo oko 15.800.000. Troškovi za igrače po finansijskom fer-pleju Evrolige ne smeju da pređu 65 odsto budžeta, što znači da su naši troškovi za igrače negde oko 10.200.000 evra, tačnije 10.192.738. To je budžet za sezonu 2023/2024. Naravno, budžet je živa materija, u slučaju da dođe do nekih dolazaka ili odlazaka, svakako će se menjati - rekao je Čović gostujući na TV Prva.

Podsetio je na zabranu registracije igrača za Evroligu prethodne sezone.

- Poštujemo finansijski fer-plej, nadamo se da će i drugi poštovati. Mi smo bili pod merama Evrolige prošle sezone, kada su naše komšije bile neumorno angažovane da spreče igranje Fakunda Kampaca. Izveštaj za prošlu sezonu predali smo Evroligi već početkom novembra, a krajnji rok je 20. decembar - konstatuje Čović.

PRE duplog evroligaškog programa naredne sedmice, mečeva sa Realom 19. decembra i Makabijem dva dana kasnije, Crvena zvezda u nedelju gostuje SC Derbiju u podgoričkoj "Morači" (17.00) u okviru 12. kola ABA lige.

Crveno-beli predvode jadranski karavan sa skorom 10-1, dobili su sva četiri dosadašnja meča sa "studentima".

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)