VELIKA POBEDA ZVEZDE! Crveno-beli prekinuli post protiv Albe i to kako...

Александар Илић
Aleksandar Ilić

14. 12. 2023. u 20:44 >> 20:49

KOŠARKAŠI Crvene zvezde dočekali su Albu u Beogradskoj areni u okviru 14. kola Evrolige. Slavila je Zvezda 85:71

ВЕЛИКА ПОБЕДА ЗВЕЗДЕ! Црвено-бели прекинули пост против Албе и то како...

Iks/Crvena zvezda

U ovaj meč Crvena zvezda je ušla sa četiri uzastopna poraza od ekipe Albe na terenu u srpskoj prestonici, i nakon dva uzastopna poraza u Evroligi u Španiji (Baskonija i Valensija). Protiv tima iz Berlina crveno-beli su na domaćem terenu poslednji put slavili 2015. godine.

I večeras je početak meča doneo dosta neizvesnosti, ipak, uspeo je sa dve trojke Nedović, praćen dobrom igrom Teodosića da domaćina održi u vođstvu.

Gde je stala Crvena zvezda u prvoj nastavila je i u drugoj deonici. Trojkama Gedraitisa i Teodosića pravi četa Janisa Sferopulosa seriju 6:0, a rival odmah potom 5:0.

Upravo sjajnom igrom Rokasa Gedraitisa, Teodosića i Nemanje Nedovića crveno-beli u završnici poluvremena došli su do dvocifrene prednosti, a na pauzu su domaći otišli uz rezultat 51:42.

Nije mogla bolje da počne Zvezda drugo poluvreme. Odličnom odbranom uz šest lakih poena naterali su crveno-beli Nemce na minut odmora. Kontrolisali su crveno-beli igru tokom treće deonice, a prednost im je rasla do +16.

Uz odličnu odbranu domaćina, koji je rivalu dozvolio da postigne svega 11 poena u trećem periodu, crveno-beli bili su u prednosti pred odlučujućih 10 minuta - 71:53.

Dosta nervozan odlučujuće deonice. Bez koša se igralo tri minuta, Tomas Mat je za Nemce otključao obruč. Tek nakon četiri minuta upisao je Teodosić poene za domaće. U nastavku je sa tri trojke i iznuđenim faulom u napadu Davidovac razgalio navijače, za prvu prednost +20 (82:62). Slavili su rutinski na kraju izabranici Janisa Sferopulosa 85:71

ZVEZDA - ALBA  85:71 (25:22, 26:20, 20:11, 14:18)

Crvena zvezda: Lazarević, Teodosić 12, Davidovac 10, Mitrović 6, Lazić, Simonović, Nejpir 9, Tobi 2, Bolomboj 5, Nedović 20, Gedraitis 19, Dos Santos 2

Alba: Braun 8, Proćida 9, Spanjolo, Vecel 10, Delou 5, Matišček, Šnajder 4, Tomas 6, Nikić, olince 13, Timan 12, Bin 4.

ZVEZDA - ALBA  85:71 (25:22, 26:20, 20:11, 14:18)

40' Linde pogađa za goste.

38' Pogađa trojku Nedović 85:65.

37' Sada pravi Teodosić nesportski faul, neće biti potrebno da se gleda snimak, a odmah ga je zamenio Sferopulos. Neprecizan je bio jednom iz dva pokušaja Sterling. Potom je Bolomboj faulirao Lindea, koji je ubacio oba - 82:65.

36' Još dve trojke Davidovca za 82:62.

35' Timan pogađa dva poena, takođe sa penala, a iz igre trojkom odgovorio je Davidovac nad kojim je odmah nakon napravljen faul u napadu.

34' Tek nakon četiri minuta igre u poslednjoj deonici Zvezda je došla do poena. Teodosić je sa penala ubacio dva puta - 73:57

33' Tri minuta bez koša na obe strane. Prve je postigao Tomas Mat.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE 20:11

30' Poentirao je Nejpir, a Davidovac odličan na drugoj strani, potom je fauliran u tranziciji.  Reprezentativac Srbije pogodio je jedan od dva penala 71:53

29' Prekida Proćida nalet Zvezde, pogodio je trojku 66:53. Dva penala pogodio je Nejpir, a dva penala promašio je Bin - 68:53

28' Prvo je Teodosiću dosuđen nesportski faul, a nakon konsultacija sudija odluka je preinačena, običan faul, a trener gostiju tražio je čelendž. Na kraju je ostao običan faul. Izgubili su loptu Nemci, a Nejpir je promašio trojku.

27' Kako se žargonski kaže, Gedraitis bi večeras ubacio u koš i lavabo. Pogodio je novu trojku - 66:50.

25' Ubacuje svoj 17. poen Nedović, nakon toga još jednom Vecel - 61:48.

24' Gedraitis pogađa za seriju 6:0 gostiju, a Vecel potom vezuje dva ubačena koša, imali su gosti post od četiri minuta bez koša.

22' Sjajan potez Rokasa Gedraitisa. Gubi Alba loptu na drugoj strani - 55:42. Još jednom potom Nedović lako poentira.

21' Prve poene u nastavku postigao je Nemanja Nedović. Potom odlična odbrana crveno-belih.

KRAJ DRUGE ČETVRTINE 26:20

20' Sjajno je reagovao na promašaj Dos Santosa Bolomboj, poentirao je u reketu, okružen trojicom rivala. Tomas je bio polovičan sa penala za kraj poluvremena - 51:42.

19' Nedović pogađa treću trojku - 47:37.Timan pogađa dva penala i spušta razliku na osam poena.

18' Nakon kontre fauliran je Gedraitis, pogodio je oba penala - 44:38.

16' Rokas Gedraitis pogodio je novu trojku za crveno-bele, usledila je dobra odbrana, pa izgubljena lopta Marka Simonovića. Onda na drugoj strani krade loptu, pa je poklanja rivalu. Proćida je lagano zakucao.

15' Nejpir ubacuje i prvu trojku večeras. Još jednom Vecel vraća, Nemci na minus dva - 38:36

13' Odgovorila je Alba serijom 5:0. Ubacio je Nejpir prve, a potom i Olinde pogađa tri - 35:22

11' Miloš Teodosić, ubacuje drugu trojku - 28:22, a potom odlično igra odbranu, Nejpir je proigrao Gedraitisa za tri - 31:22

KRAJ PRVE ČETVRTINE 25:22

10' Dva loša napada Zvezde, prvo tri sekunde u reketu, pa faul u napadu Mitrovića, njegov drugi. Nakon toga revanširao se Šnajder greškom u koracima. Teodosić je pogodio trojku za 25:22

9' Jago dos Santos pogodio je za dva, a Timan odgovara na isti način 16:15. Dva poena sa penala ubacio je Rokas Gedraitis, odgovorio trojkom Tomas, na isti način i Miloš Teodosić - 21:20

6' Drugu trojku pogodio je Nedović - 14:11, potom dobra odbrana crveno-belih, a pokušaj zakucavanja Mitrovića bio je blokiran. Proćida pogađa na drugoj strani.

5' Odgovorio je Tineman, pa potom Mitrović, umešao se i Vecel, a još jednom sjajan bio je Luka Mitrović 11:11.

3' Vecel poentira za goste, odgovara Mitrović - 4:4. Nedović nakon skoka Mitrovića pogađa trojku - 7:4

1' Prvi napad imali su gosti, odlično su se odbranili igrači Zvezde. Džoel Bolomboj pogodio je u reketu, 2:0, odgovorio je Proćida. 

UOČI MEČA

Crvena zvezda je zabeležila četiri uzastopna evroligaška poraza u Beogradu od Albe:

72-87

•63-78
•84-90
•85-94

Nakon dva neizvesna poraza na mini turneji u Španiji Zvezda se vraća u Beograd. Valensija je slavila 85:81, a Baskonija 87:85.

Utakmica na domaćem parketu protiv poslednjeplasiranog tima u ligi prilika je da se pobedom prekine loš niz.

Crveno-beli u utakmicu ulaze posle pobede u neizvesnoj završnici protiv ekipe Mege 98:88. Iako rezultat to ne govori, ružičasti su protiv Zvezde pružili više nego dobar otpor, a pitanje pobednika rešeno je u poslednja tri minuta utakmice.

TRENER ZVEZDE PRED ALBU - Sferopulos: Koristimo igrače koji su sto odsto spremni

- Hanga je u sredu imao drugi trening. U utorak je radio bez kontakta, a u sredu sa kontaktom. Videćemo kako se oseća fizički i da li ćemo ga staviti u tim u poslednjem trenutku. Još rano da donosimo sud o njegovom stanju. Šabaz je dobio udarac u leđa, imao je problema. Nije igrao poslednje dve utakmice, protiv Baskonije nije mogao, protiv Mege je bio upitan jer nije bio 100 odsto spreman. Ideja mi je da koristim igrače koji su 100 odsto spremni, istakao je Sferopulos.

Košarkaši Albe upisali su tek dve pobede u poslednjih 10 mečeva, i to obe na domaćem parketu. Jedna pobeda ubeležena je u Evroligi, a druga u kupu Nemačke, dok su pretrpeli šest poraza u elitnom i dva u domaćem takmičenju.

U poslednja dva meča u Evropi, Alba je upisala pobedu i poraz. Kod kuće je savladala Žalgiris 64:62, da bi od Efesa izgubila 97:89.

Zvezda ipak u poslednjih pet utakmica nema pozitivan skor protiv predstavnika iz Nemačke.

Crveno-beli su u poslednjih pet mečeva upisali tek jedan trijumf i to posle produžetka, a posebno upamćen je poraz u Berlinu prošle sezone 87:72 koji je beogradski tim ostavio bez šanse za top osam.

Sada je situacija dosta drugačija, obe ekipe su u lošoj formi, a rosteri timova su značajno promenjeni, dok je Zvezda ipak blagi favorit.

Na meču bi presudan mogao da bude centarski duel Luke Mitrovića i Johanesa Timana.

Nemački centar igra jednu od najboljih sezona u životu. Od oktobra u Evroligi prosečno beleži 15 poena, uz skoro šest skokova i dve asistencije.

Luka Mitrović se na visokim pozicijama ističe u redovima Zvezde. Od početka sezone u Evroligi beleži 11 poena uz šest skokova i dve asistencije.

BONUS VIDEO: Oni su naš ponos! Posle Đokovića, Jokiću uručeno značajno priznanje

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BRUKA I SRAMOTA: Ovo je Novak Đoković doživeo u Rimu