JOKIĆA ODUŠEVILA KOŠARKAŠKA VEST IZ SRBIJE: Nikola je samo ovo čekao

Novosti online

23. 10. 2023. u 16:52

Košarkaški klub Džoker iz Sombora, u kome je Nikola Jokić počeo karijeru (klub se tada drugačije zvao), nastavlja da grabi krupnim koracima otkako je njegov predsednik postao Branislav Jokić, otac srpskog reprezentativca, dvostrukog dobitnika NBA nagrade za najkorisnijeg igrača sezone i aktulenog MVP-a finala najjače lige na svetu.

ЈОКИЋА ОДУШЕВИЛА КОШАРКАШКА ВЕСТ ИЗ СРБИЈЕ: Никола је само ово чекао

FOTO: FIBA.Basketball

Naime, KK Džoker, koji je nastao 2002, a promenio ime u Jokićevu čast, i uzeo njegov nadimak za svoj naziv, ostvario je prvu pobedu u Košarkaškoj ligi Srbije.

Pred svojim navijačima Somborci su bili bolji od Čačka 94 rezultatom 87:79. Istorijsku pobedu Džokeru doneo je Aleksa Jugović, koji je meč završio sa 21 poenom i pet skokova. Među Čačanima najefikasniji je bio Trej Pulijam sa 17 poena i šest asistencija, a Đorđe Majstorović je ubacio 14 poena uz šest skokova.

Sa druge strane, košarkaši Vojvodine pobedili su u Beogradu ekipu Dinamika 72:69 u derbi meču četvrtog kola Košarkaške lige Srbije.


Najefikasniji u ekipi Vojvodine bili su Marko Ljubičić i Luka Nedeljkov sa po 15 poena. Kod domaćih, najbolji je bio Uroš Paunović sa 17 poena, dok je Džordž Bogojević ubacio 12.


Zlatibor je na "otvaranju" kola savladao ekipu Mladosti rezultatom 98:90 i tako ostao jedini neporaženi tim u KLS. Najefikasniji u ekipi Zlatibora bio je Dušan Stojić sa 20 poena, dok je Viktor Kovačević postigao 17, uz 12 skokova. Mladost je predvodio Luka Gašić sa 20 poena, dok je Lazar Vasić ubacio 16. 

U ostalim utakmicama četvrtog kola KLS postignuti su sledeći rezultati: Sloboda - Radnički 85:87, Novi Pazar - OKK Beograd 78:74, Sloga - Vršac 70:89, Metalac - Spartak 84:76 i Tamiš - Zdravlje 82:69.


Prvo mesto na tabeli drži Zlatibor sa četiri pobede, dok Vojvodina, Radnički i Novi Pazar imaju po tri trijumfa i jedan poraz.
 

BONUS VIDEO: Srbi teško prihvataju da neko nešto bolje radi od njih, zbog ovoga su momci šampioni

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!