ZVEZDI CRNO PRED OČIMA: Virtus dominirao, Nejpir soliranjem ulio nadu i sam je ugasio

V. Preradović

20. 10. 2023. u 23:09

KULTNA dvorana „Paladoca“, svetilište bolonjske i italijanske košarke, nije dobro mesto za crveno-bele. Zvezdi se zamračilo pred očima od početka meča 4. kola Evrolige sa Virtusom u Bolonji, progledala je tek na kraju, prekasno za više od časnog poraza (79:85). Na redu je crno-belo, prvi večiti derbi u sezoni sa Partizanom, 26. oktobra u narednom kolu elitnog takmičenja.

ЗВЕЗДИ ЦРНО ПРЕД ОЧИМА: Виртус доминирао, Нејпир солирањем улио наду и сам је угасио

FOTO: KK Crvena zvzeda/Tviter

Igra u prvom poluvremenu zavređuje sarkastičan osmeh, kakvim je trener Ivanović reagovao na konstataciju novinara da porazi u neizvesnim završnicama postaju simptomatični. Malu školu košarke održao je njegov italijanski kolega Banki, sa svim atrubutima moderne igre i krilnim centrom Šengelijom kao primarnim plejmejkerom.

Dva najjača Zvezdina aduta stanuju na adresi organizatora igre, ali to nije bilo ni izbliza dovoljno da igra zaliči na košarku. To se posebno odnosi na Nejpira, koji je izgubljeno tumarao po terenu, kao da traži nešto što je izgubio. Teodosić je na njemu dobro poznatom terenu uneo notu kreativnosti, ali šuterska ruka se koči od početka sezone. Nejpir i Teo imali su osam promašaja za tri poena u prvih 20 minuta, podelivši ih na ravne časti (0/4). Jedinu trojku iz 14 pokušaja u tom periodu pogodio je Hanga.

Nedović je bio jedini raspoložen igrač spoljne linije, ali se u jednom trenutku uhvatio za zadnju ložu, napustio teren i više se nije vraćao. Reklo bi se da je Ivanović vršio nasumične izmene u nastojanju da upristoji Zvezdinu igru, pokušao je i sa Santosom za koga Evroliga do sada deluje kao prekrupan zalogaj. Premalo je ruku i nogu da se zatvore sve rupe kroz koje prodire voda u barku crnogorskog stručnjaka, naročito kada ne radi dalekometna artiljerija. Unutrašnje igre, bar one na niskom postu, nema od prve utakmice.

OVACIJE TEODOSIĆU

NIJE bilo dileme kako će strastveni navijači Virtusa dočekati Miloša Teodosića, najzaslužnijeg što se bolonjski klub vratio u evropsku elitu posle skoro dve decenije.

Više od 5.000 ljudi ovacijama je pozdravilo srpskog velemajstora, koji je dres Virtusa nosio tokom prethodne četiri godine. Poklon mu je uručio vlasnik kluba Masimo Zaneti, na tribinama je istaknut transparent sa porukom da će Bolonja uvek biti Miloševa kuća.

Nema ni odbrane kao stabilnog oslonca iz prošle sezone, jer ova selekcija igrača ne ispunjava visoke defanzivne kriterijume. Virtus je već tokom treće četvrtine došao do dvocifrenog broja trojki, uglavnom iz brzih napada, prebrzih za crveno-bele. U ovoj deonici na meč je stigao Gedraitis, dva puta pogodio van linije 6,75, takođe i Nejpir koji je svojim slalomima kroz odbranu i polaganjem uz zvuk sirene sveo zaostatak sa 15 na prihvatljivih sedam pred poslednju četvrtinu.

Povratak nije bio plod profilisanije igre, već stihijski, iz brojnih izgubljenih lopti domaćina i soliranja Nejpira dok ostali na parketu, uključujući i Teodosića, statiraju u sceni predvidljivog završetka. Završilo se onako kako je moralo, rutinskom pobedom Virtusa koji je šematski uvećavao razliku kad god se činilo da Zvezda može da zapreti. Najviše je zapretila nakon prve Teove trojke iz sedmog pokušaja i nesportskog faula Šengelije nad Nejpirom, 50 sekundi pre kraja. Pogodio je oba penala i smanjio na 78:74, potom iz auta bacio loptu u ruke Dobrića i time i poslednju šansu za čudesan obrt.

VIRTUS 85

C. ZVEZDA 79

DVORANA „Paladoca“. Gledalaca: 5.500. Sudije: Peruga, Dragojević, Tepenije.

VIRTUS: Kordinije 11 (6 as), Lundberg 10, Belineli 15, Pajola 10, Smit, Dobrić 2, Kejkok, Šengelija 19 (6 sk, 5 as), Haket 4, Miki 13 (8 sk), Danston 1, Abas.

C. ZVEZDA: Teodosić 5 (1/7 za tri, 4 as), Hanga 11 (5 sk), Davidovac 4, Mitrović 14 (5/8 za dva), Lazić 4, Simonović 1, Nejpir 23 (5/9 za dva, 3/10 za tri, 5 as, 4 sk), Bolomboj 8 (9 sk), Nedović 3 (2 as), Gedraitis 6 (2/6 za tri), Kuzmić, Dos Santos.

26:15, 18:18, 18:22, 23:24

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)