LESOR VODIO PANATINAIKOS DO POBEDE: Atinjani srušili Bajern za prvi ovosezonski trijumf u Evroligi

Novosti online

12. 10. 2023. u 22:39

KOŠARKAŠI Panatinaikosa došli su do prve pobede u Evroligi. Oni su u Atini savladali Bajern sa 78:71 (23:11, 14:19, 17:18, 24:23).

ЛЕСОР ВОДИО ПАНАТИНАИКОС ДО ПОБЕДЕ: Атињани срушили Бајерн за први овосезонски тријумф у Евролиги

Foto: EPA-EFE/PETE ANDREOU

Nije Ergin Ataman mogao da računa na prvog organizatora igre Kostasa Slukasa, ali i bez njega "zeleni" su trijumfovali protiv neugodnog tima iz Minhena.

Panatinaikos je sjajno otvorio meč, sveo je u prvom kvartalu rivala na svega 11 poena. Činilo se tada da se Bajern neće dobro provesti u Atini. Ipak, izabranici Pabla Lasa brzo su se digli, pa su na odmor otišli sa sedam poena minusa - 37:30.

Domaćin je održavao prednost koja je polovinom četvrte četvrtine otišla na 13 razlike - 72:59. No, ni to nije bilo dovoljno da se pobedi bez poteškoća. Tim iz Minhena se još jednom vratio u život, ali nije bilo snage ni vremena za preokret.

U pobedi Panatinaikosa najviše se istakao Matijas Lesor sa 16 poena, dok je Džerijan Grant dodao 14. Na drugoj strani najbolji je bio Leandro Bolmaro koji je brojao do 19, pratio ga je Devin Buker sa 11.

Oba tima posle dva kola imaju učinak 1-1. Atinjani u narednom kolu gostuju Fenerbahčeu, a Bajern ide u Vitoriju gde igra protiv Baskonije.

Evroliga, 2. kolo

Četvrtak

Efes - Real Madrid 80:103

Alba - Baskonija 86:91
Asvel - Partizan 62:88
Panatinaikos - Bajern 78:71

Petak

Monako - Virtus 19

Žalgiris - C. zvezda 19
Olimpijakos - Barselona 20.15
Valensija - Fenerbahče 20.30

BONUS VIDEO: DOČEK ZA PAMĆENjE: Zajedničko uživanje košarkaša Srbije i navijača

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave